Австрия обяви за персона нон грата четирима руски дипломати, акредитирани

...
Австрия обяви за персона нон грата четирима руски дипломати, акредитирани
Коментари Харесай

Австрия обяви четирима руски дипломати за персона нон грата

Австрия разгласи за личност нон грата четирима съветски дипломати, упълномощени в републиката. Това се споделя в известие, оповестено в четвъртък на страницата на австрийското външно министерство в Twitter.

" Двама дипломати от съветското посолство започнаха дейности, несъвместими с дипломатическия им статут. Поради това бяха оповестени за нежелани лица в сходство с член 9 от Виенската спогодба за дипломатическите връзки. Двама дипломати всред представителите на Постоянната задача на Русия в Организация на обединените нации са подхванали дейности, несъвместими със Споразумението за седалище " Апартамент. В тази връзка те са били помолени да изоставен територията на Република Австрия ", се споделя в известието на министерството.

Министерството на външните работи на републиката също заяви, че експулсираните дипломати ще би трябвало да изоставен страната до 8 февруари.

„ Молим за вашето схващане, че няма да предоставяме спомагателни детайлности по този въпрос “, сподели представителят на външното министерство Габриеле Юен в отговор на питане от австрийския вестник Kurir по отношение на обвиняванията в шпионаж против съветски дипломатически задачи.

На 7 април 2022 година австрийските управляващи оповестиха експулсирането на трима чиновници на съветското посолство във Виена и един чиновник на съветското генерално консулство в Залцбург. Тогава във Виена бяха упрекнати и съветски представители в " осъществяване на активност на територията на страната, която е несъвместима с дипломатическия статут ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР