Австрия и Нидерландия застанаха на пътя на България за Шенген. Очаквано

...
Австрия и Нидерландия застанаха на пътя на България за Шенген.
Очаквано
Коментари Харесай

Отрязаха България и Румъния за Шенген, Хърватия влиза

Австрия и Нидерландия застанаха на пътя на България за Шенген.

Очаквано двете страни блокираха присъединението на България в европейската зона без граничен надзор. Румъния също не влиза в Шенген, само че против нея е гласувала единствено Австрия. Това се случи по време на Европейския съвет в Брюксел. 

Хърватия обаче получи единомислеща поддръжка и ще се причисли към Шенгенското пространство от януари 2023 година

" Последната стъпка е приключена! ", похвали се хърватското непрекъснато посланичество в Брюксел.

„ В този миг, когато става въпрос за приемането на България и Румъния, не сме обединени, и това ни прави слаби. И тъжни. Днешният ден е огромно отчаяние, само че ще предприемем нови стъпки “, сподели еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон. Тя даде обещание оттук насетне участието на България и Румъния да бъде безспорен приоритет.

„ България и Румъния съгласно мен са подготвени за участие в Шенген и съм уверен, че тяхното време ще пристигна скоро. Наистина скърбя откровено, че нямаме този резултат, който искахме “, добави чешкият вътрешен министър Витр Ракусан.

Гласуванията са били две – едно за Хърватия, а другото – за България и Румъния. За да се вземе решение е належащо цялостно единогласие на всички страни.

Румъния и България се причислиха към Европейския съюз шест години преди Хърватия. Българските управляващи са безапелационни, че страната ни дава отговор на критериите от 2011 година Оценка, която се споделя и от множеството страни членове на Европейски Съюз.

Европейската комисия, която дава отговор за оценката на кандидатурите за участие в Шенген, съобщи, че двете страни са подготвени да станат част от зоната без паспорти най-малко от 2011 година

Официално срещу влизането на България в Шенген през миналите дни се оповестиха Австрия и Нидерландия.

Заседанието на Съвета продължава, очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР