Австрия държи на правото си на вето върху разширяването на

...
Австрия държи на правото си на вето върху разширяването на
Коментари Харесай

Австрия не се отказва от ветото за Шенген - чака спад на бежанците

Австрия държи на правото си на несъгласие върху разширението на Шенген, до момента в който не види " дълготраен спад " на търсещите леговище бежанци, съобщи външният министър на страната Александър Шаленберг, представен от " Политико ".

" За нас като Австрия е мъчно да оставим тази нефункционална система да се развива ", споделя министърът.

Австрия е една от двете страни, дружно с Нидерландия, които не позволиха последното разширение на Шенген през декември. И тогава България и Румъния останаха отвън зоната без гранични инспекции.
Молбите за леговище в Австрия (без украинците) съвсем се утроиха предходната година до към 110 000 - най-високият % на глава от популацията в Европейски Съюз. Това накара държавното управление да блокира разширението на Шенгенското пространство през декември, напомня " Политико ".
" Това, което е значимо за нас, почтено казано, е броят им да намалее и би трябвало да има трайно понижаване ", сподели Шаленберг, като назова ветото " сигнален сигнал " към Брюксел. " Трябва да се разбере, че когато на всеки 12 месеца виждаме над 100 000 молби за леговище, за нас като Австрия е мъчно просто да оставим тази нефункционална система да се търкаля. "
Само ден по-рано българският външен министър Никола разяснява, че приемането на два закона дели България от Шенген - законът за основаване на механизъм за следствие на основния прокурор и за промяна в антикорупционната комисия (КПКОНПИ).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР