Австралийското правителство съобщи днес, че през последната финансова година е

...
Австралийското правителство съобщи днес, че през последната финансова година е
Коментари Харесай

Правителството на Австралия отчете бюджетен излишък от 14,2 млрд. долара след 15 години на червено

Австралийското държавно управление заяви през днешния ден, че през последната финансова година е имало бюджетен остатък в размер на 22,1 милиарда австралийски $ (14,2 милиарда щатски долара), като за първи път от 15 години насам финансите на страната са уравновесени, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството се базира на ниската безработица и високите цени на суровините в страната, в това число желязна руда, въглища и газ. Излишъкът се равнява на 0,9% от Брутният вътрешен продукт на Австралия, написа Българска телеграфна агенция. Положителният резултат за годината, завършила на 30 юни, е по-голям от планувания през май остатък от 4,3 милиарда австралийски $ (2,8 милиарда щатски долара). И е доста усъвършенстване по отношение на прогнозата за недостиг в размер на 77,9 милиарда австралийски $ (49,9 милиарда щатски долара) преди изборите през май 2022 година

Но министърът на финансите Джим Чалмърс съобщи, че не чака нов бюджетен  излишък през настоящата фискална година, аргументирайки се с икономическите проблеми на Китай и неотдавнашното повишение на австралийските лихвени проценти, които не престават да тежат на растежа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР