Австралийският тийнейджър Даниел Арзани е най-младият футболист, който ще вземе

...
Австралийският тийнейджър Даниел Арзани е най-младият футболист, който ще вземе
Коментари Харесай

Най-младият на Мондиала: Искам да умра на терена

Австралийският младеж Даниел Арзани е най-младият футболист, който ще вземе присъединяване на Мондиала в Русия. Едва на 19, той е двойно по-млад от най-възрастния в Русия - съотборника си Тим Кейхил. Не годините обаче са това, което прикова погледите към полузащитника на Мелбърн Сити, а невероятната му история, в която футболът е основни букви.

Семейството му се мести в Австралия, когато е на 6 години, а на 14 е записан в Австралийския институт по спорт, където го дефинират като момче с "отлична футболна генетика ".

Арзани демонстрира темперамент още от дребен, когато отхвърля да участва на тактическите занимания на ФК Сидни, обявявайки се за задоволително добър и квалифициран.

На 18 се появява опция да играе за родината на татко си - Иран, само че точно фамилията му взема решение, че би трябвало да играе за Австралия, определяйки избора като "изпълнен дълг " към страната, която им е помогнала толкоз доста.

Проблем със сърцето заплашва кариерата на Арзани и родителите му към този момент обмислят да го пратят да учи за хирург, с цел да бъде в "безопасност и да печели доста пари ", само че желанието му да е на терена надвива.

"Каза ми, че би починал, в случай че не играе футбол и че ще е благополучен, в случай че най-лошото се случи, до момента в който е на терена. Обича футбола повече от себе си ", разяснява татко му, който също е някогашен футболист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР