Австралийският тенисист Ник Кириос се оттегли от United Cup заради

...
Австралийският тенисист Ник Кириос се оттегли от United Cup заради
Коментари Харесай

Кирьос се отказа от United Cup, причината е контузия

Австралийският тенисист Ник Кириос се отдръпна от United Cup поради травма. Световният №22 е уведомил турнирния шеф Стивън Фароу, че няма да бъде в положение да вземе присъединяване в конкуренцията.

Според австралийското издание Herald повода е контузия в глезена, която Кириос е получил на демонстративния шампионат в Дубай предходната седмица. „ Лекарите посъветваха Ник да вземе защитни ограничения през идващите две седмици, с цел да усили оптимално възможностите си да бъде изцяло възобновен за Australian Open. Този шампионат е водещият приоритет за него и по тази причина би трябвало да създадем всичко належащо, с цел да може той да бъде в кондиция. Ник е отчаян, че няма да може да играе на United Cup, само че се надява да има друга опция следващата година “ – сподели пред Herald човек от обкръжението на Кириос.

Австралиецът е в Сидни, където тренираше в Олимпийския парк през последните няколко дни. В последна сметка обаче финалистът от Уимбълдън е решил да се отдръпна от отборния шампионат. Макар това да е сериозен удар за уредниците, шефът Стивън Фароу се отнася с схващане.

„ Вчера Ник беше тук и организира подготовка, след което разговаряхме за малко. Фактът, че решението му стана факт на толкоз късен стадий, демонстрира какъв брой доста той се надяваше да играе. Това е повода той да чака до последния вероятен миг. Надявахме се, че той ще се възвърне в точния момент, само че за жалост това не се случи “, разяснява Фароу.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР