Австралийският министър-председател Скот Морисън поведе кампания за блокирането на закон,

...
Австралийският министър-председател Скот Морисън поведе кампания за блокирането на закон,
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия пъди болните бежанци

Австралийският министър-председател Скот Морисън поведе акция за блокирането на закон, който би разрешил заболели претенденти за леговище, намиращи се в офшорните центрове, да бъдат лекувани в Австралия.

В поддръжка на настояването си Морисън съобщи, че законът би " лишил контрола от държавното управление " и би " пуснал света на злочестината " в страната му.

Така така и така строгите условия на страната за допускане на бежанци - които от време на време търпят рецензии - ще станат още по-трудно преодолими. Сега управляващите в Австралия изпращат търсещите леговище, които идват с лодки, в центрове за задържане на островите Науру и Манус. Срещу центъра на Науру има рецензии, че там се позволява всеобщо принуждение и причиняване на контузии на дами и деца, припомня Би Би Си.

" Проблемът със законопроекта е, че той лишава контрола от държавното управление и го трансферира към други, които нямат същите ползи и отговорности ", декларира Морисън в понеделник пред Sydney Morning Herald.

Очаква се австралийският парламент да гласоподава законопроекта във вторник. Той планува лекарите да имат право да трансферират бежанци от Науру и Манус в Австралия за лекуване. В тази връзка министърът на имиграцията може да изиска самостоятелни експерти да прегледат лекарските изводи, които имат властта да ги отхвърлят.

Проектът бе иницииран от опозиционната лейбъристка партия предходната година. Хиляди лекари към този момент са подписали петиция, в която упорстват за приемането му. Освен на премиера обаче, той среща неодобрението и на министъра на защитата, съгласно който измененията ще доведат мигрантите в Австралия - по един или различен метод, на база изказвания, че се нуждаят от лекуване.

В центъра на остров Манус към този момент има смъртен случай (през 2014 г.) и няколко случаи на хора с тежки болести.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР