Австралийският милиардер Андрю Форест обяви намеренията си за мащабни инвестиции

...
Австралийският милиардер Андрю Форест обяви намеренията си за мащабни инвестиции
Коментари Харесай

Австралийски милиардер обещава $500 милиона инвестиции в следвоенна Украйна

Австралийският милиардер Андрю Форест разгласи желанията си за огромни вложения в стопанската система на Украйна, заяви вестник The Sydney Morning Herald. Целта му е да подкрепи развиването на страната след края на военните дейности на нейна територия.

По информация на изданието, капиталовият фонд, предопределен да финансира " съживяването " украинската стопанска система - в който Форест има намерение да вложи 740 милиона австралийски $ (497 милиона американски долара) - през днешния ден е учреден публично.

Предвижда се със средствата от фонда украинските управляващи " да изградят съвременна инфраструктура, основана на най-нови технологии ". Засега не се оповестява какви в какви тъкмо планове ще се влага.

" Чувствам с цялото си сърце, че би трябвало да създадем огромен капиталов фонд, тъй че както украинският народ, по този начин и целият свят да разбере, че след привършване на спора в Украйна, ще стартираме да влагаме в украинската стопанска система неотложно ", разяснява австралийският милиардер начинанието си.
 Австралия се оказа „ на ръба “ на енергийна рецесия
Австралия се оказа „ на ръба “ на енергийна рецесия

От началото на годината цените на електрическата енергия в страната са " изхвърчали " с повече от 140%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР