Австралийските власти одобриха използването на разработката на учените от Кралския

...
Австралийските власти одобриха използването на разработката на учените от Кралския
Коментари Харесай

Неописуема криптография спира хакване през който и да е акаунт

Австралийските управляващи утвърдиха потреблението на създаването на учените от Кралския софтуерен институт в Мелбърн и стартъпа Tide Foundation за отбрана на държавните цифрови активи. За страдание те трябваше да признаят, че никакви ограничения не могат да отстранен „ човешкия фактор “, който основава уязвимости във всяка отбрана. Хората се оказаха прекомерно податливи на обществено инженерство, тъй че не могат да им се доверят нито самите секрети, нито правата за достъп до тях.

Традиционната система за достъп, основана на влизания и пароли, избрани ключове и сметки, е уязвима по своята същина. Без значение какъв брой комплициран е входният код, в случай че той стане прочут, нападателят получава достъп до системата и има прекалено много права. Идеята на новата технология обаче да отстрани тази входна точка, да направи достъпа обособен и да направи кодовете комбинирани. Те ще се съхраняват под формата на фрагменти на разнообразни сървъри и никой няма да може незабавно да получи цялостен достъп до всички системи. По сходен принцип се пази тайната рецепта на Coca-Cola или KFC - единствено част от формулата се разкрива на доставчиците на съставките.

Тази технология се назовава „ неописуема криптография “ и е сполучливо тествана в редица австралийски компании. Новият артикул беше интегриран в системата за ръководство на сериозната инфраструктура и там се появи от най-хубавата си страна. Сега учени и програмисти работят за основаването на комерсиален инструмент, основан на тази технология.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР