Австралийски учени установиха, че женските дългокозинести вомбати в южната част

...
Австралийски учени установиха, че женските дългокозинести вомбати в южната част
Коментари Харесай

Учени разкриха любопитни тайни за сексуалния живот на вомбатите


Австралийски учени откриха, че женските дългокозинести вомбати в южната част на страната имат навика да хапят задните елементи на самците по време на полов акт, заяви Франс прес.
Това може да усили възможностите за сполучлива репродукция на живеещите в плен техни " братовчеди " в северната част на страната, които са сериозно заплашен тип, отбелязва организацията.
Учени от университета на Куинсланд забелязали, че женските са по-възбудени, когато настава размножителният интервал, и са склонни да хапят задните елементи на мъжкарите по време на пика на своя фертилитет.
" Останали са едвам 200 дългокозинести вомбата в северната част на страната “, означи Стивън Джонстън от екипа.
„ Гарантирането на размножаването им може да способства за оцеляването на типа. Досега не са регистрирани случаи на размножаване на дългокозинести вомбати от северната част на страната в плен. Дългокозинестите вомбати от южната част на страната също се затрудняват да се развъждат в плен ", показва Стивън Джонстън.
Три типа вомбати се срещат в Австралия - елементарен вомбат, дългокозинест вомбат от южната и от северната част на страната.

Резултатите от проучването са оповестени в Reproduction, Fertility and Development.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР