Австралийски учени обявиха, че са открили как първите животински видове

...
Австралийски учени обявиха, че са открили как първите животински видове
Коментари Харесай

Австралийски учен твърди, че знае кога точно са се появили първите животни на Земята

Австралийски учени оповестиха, че са разкрили по какъв начин първите скотски типове са се появили на Земята. Екип воден от проф. Джошен Брокс от Училището за науки за Земята към Австралийският Национален университет, изследвал елементи от антични утаечни скали. Учените стрили скалата на прахуляк и по-късно извлекли молекулите на антични организми съдържащи се в нея.

„ Тези молекули ни описват забавни истории случили се преди 650 милиона години, когато става революцията на екосистемите на Земята и възхода на водораслите “, изяснява проф. Брокс.

Учените се сплотяват към теорията, че комплицираният скотски свят се появява някъде преди 600 милиона години на Земята.  Според екипа на Брокс, това събитие е предшествано от нещо значимо 50 милиона години по-рано. Той поддържа хипотезата, че по това време повърхността на Земята е покрита с лед и сняг от полюс до полюс. След рисково стопляне, големите маси лед се топят и отмиват хранителни субстанции които стигат до океаните. В последна сметка този ледников интервал стартира да отминава и температурите стават по-подходящи за живот, хранителната среда в океаните  способства за прекосяване на микробния живот в по-сложен, изяснява Брокс.

„ Появяват се по-големи и комплицирани организми, които са в основата на хранителната мрежа и доставят силата нужна за появяването на по-сложни екосистеми, при които по-големи организми и животни, в това число и хора, могат да съществуват на Земята “, споделя Брокс.

Изследването на австралийският екип показва доктрина, която се пробва да изясни нещо, необяснимо за  учените – по какъв начин се е случил еволюционният скок от едноклетъчни микроби до многоклетъчни организми получаващи сила от митохондрии.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР