Австралийски учени картографираха имунната реакция към новия коронавирус на един

...
Австралийски учени картографираха имунната реакция към новия коронавирус на един
Коментари Харесай

Учени картографираха имунната реакция към новия коронавирус

Австралийски учени картографираха имунната реакция към новия ковид на един от първите пациенти с ковид в страната, а проучването е значим стадий към създаването на ваксина и лекуване.

С новия ковид се заразиха повече от 182 260 души по света, като умрелите са 7165.

Макар и множеството от инфектираните да са единствено с леки признаци, при 20 % от случаите заболяването е тежка или сериозна. Смъртността от нея е към 3,4 %.

Докато експертите бързат да разработят ваксина, учените от института по заразни заболявания и имунитет „ Пит Дохърти “, се заеха да изучат вируса. Те изследваха кръвни проби от жена на 40 години и откриха, че имунната система реагира на ковид по същия метод, по който се бори с грипа.

Резултатите дават опция на експертите да схванат за какво някои пациенти се възвръщат, а други развиват съществени дихателни проблеми.

„ Хората могат да употребяват методите ни, с цел да схванат имунната реакция на по-големи групи с COVID-19 и да схванат какво липсва при тези с съдбовен излаз “ – сподели Катрин Кедзиерска, професор по микробиология и имунология от университета в Мелбърн.

Наблюдавайки имунната реакция на пациентката, учените са съумели тъкмо да предвиждат по кое време тя ще се възвърне. Така и е станало.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР