Австралийски учен доказа, че човешките тела се движат значително повече

...
Австралийски учен доказа, че човешките тела се движат значително повече
Коментари Харесай

Откритие: Труповете съвсем не “почиват в мир”

Австралийски академик потвърди, че човешките тела се движат доста повече от година след гибелта – изобретение, което значи доста за детективи и патолози по целия свят.

След като учи и фотографира придвижванията на мъртвец в продължение на 17 месеца, Алисън Уилсън заяви за Агенция Франс Прес, че е разкрила, че хората не почиват тъкмо в мир.

В изследването се оказало, че ръцете на натрупа, които при пускане на наблюдението били покрай тялото, в края му се оказали настрана.

“Смятаме, че придвижванията са свързани с процеса на разложение, защото тялото се мумифицира и сухожилията изсъхват ”, споделя тя.

За да извърши необикновената си форма на наблюдаване на хора, Уилсън взема 3-часов полет от Кернс до Сидни всеки месец, проверявайки “движенията ” на натрупа.

Нейният обект е едно от седемдесетте тела, съхранявани в единствената „ плантация за тяло “ в Южното полукълбо, която се намира на скрито място в храсталаците на покрайнините на най-големия град в Австралия.

Официално известна като австралийския Фонд за тафономични пробни проучвания (AFTER), фермата прави реформаторски проучвания на постсмъртните придвижвания.

Уилсън и нейните сътрудници се пробвали да подобрят постоянно употребена система за отчитане на времето на гибелта и в процеса откриват, че човешките тела в действителност се движат доста. Нейните открития бяха оповестени неотдавна в списанието „ Forensic Science International: Synergy “.

Установяването на тези придвижвания и скоростта на разложение може да се употребява от полицията, с цел да се реши по-точно времето на гибелта. Тя се надява откритията, да вземем за пример, да лимитират броя на изчезналите лица, като биха могли да бъдат свързани с неидентифициран мъртвец. Това също би могло да помогне за понижаване на неправилните диагнози за гибел или погрешно установяване на мястото на закононарушението.

“С картографиране на мястото на престъплението, на ситуацията на тялото на жертвата, на всички открити физически доказателства, ше може да се разбере повода за гибелта. ”

Завършилата криминалистика в университета CQ споделя, че е почнала своя неповторим план след пътешестване до Мексико, с цел да помогне за класифицирането на скелетни остатъци от маите.

“Бях заинтригувана от гибел от дете и постоянно съм се интересувала по какъв начин тялото се разгражда след гибелта. Предполагам, че това се дължи на развъждането ми във плантация и гледането на животните по какъв начин умират и наблюдението на този развой “, споделя тя елементи от своя живот.

“След като забелязах придвижване в предходно изследване, започнах да изследвам по-нататък и не можех да открия на никое място по света да е било следено количеството на придвижванията, тъй че взех решение, ОК, аз ще направя това! ” /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР