Австралийски футбол в Дания с участието на българи. Що е

...
Австралийски футбол в Дания с участието на българи. Що е
Коментари Харесай

След първия си мач в чужбина "София магпайс" гледа към нови хоризонти

Австралийски футбол в Дания с присъединяване на българи. Що е то?

Търсеният отговор се крие в град Оденсе, където българският тим " София магпайс " изигра първия си мач в чужбина. В другарски дуел и с резултат без значение отборът позволи проваляне с 30:88 от запасите на локалния " Оденсе лайънс ".

Срещата беше още една стъпка в развиването на единствения български тим по австралийски футбол. С пътуването си до Дания в отбора означиха изгодата от насъбрания опит и основаните контакти.

" Успяхме да разберем къде сме и какво би трябвало да променим, като още веднъж излизаме на картата на Европа. Ставайки малко по-разпознаваеми, имаме по-добър късмет да привличаме тимове, които да играят против нас ", сподели пред " Дневник " Атанас Кирачин, който взе участие в организацията на тима.

Фотогалерия: Когато австралийският футбол гостува в... Требич >

Именно провеждането на допустимо най-вече мачове против отбори от чужбина е заложено в краткосрочните проекти на " София магпайс ". От тима към момента опипват почвата и към този момент водят диалози за дуели в България през март и април следващата година.

" Почти няма страна в Европа, в която да се играе този спорт и да не сме говорили с най-малко един тим, с цел да ни гостува напролет. С някои нещата са съвсем подготвени. Единствено би трябвало да разберем тяхната стратегия ", сподели Кирачин.

 Снимка за спомен с втория отбор на
Снимка за спомен с втория отбор на " Оденсе лайънс "

Основите на австралийския футбол в България бяха сложени при започване на април, когато " София магпайс " се изправи против хърватския " Загреб хоукс " в кв. Требич. От българския тим признават, че мачът не е довел до вълна от искащи да практикуват спорта, само че към този момент има устойчиво наличие на хора в състава.

Сега напъните им се насочват към привличането на по-широка аудитория, като скоро е запланувано провеждането на отворено събитие в София. Отделно тренировките на отбора са открити за всеки и се организират всяка събота в Южния парк.

" Идеята за есента е да създадем събитие, което да бъде ориентирано към повече хора. Игра с стеснен контакт. Искаме по този начин да се опитаме да срещнем хората, които имат спортна просвета ", добави Кирачин.

 След първия си мач в чужбина

Сред упоритостите на " София магпайс " е да възпламенят повече запалянковци в Бургас и Варна за основаването на тимове. Надеждите за бъдещето са за вътрешно състезание с постоянни мачове, което би повишило интереса и равнището.

Засега обаче тимът върви малко по малко и не бърза да пришпорва развиването си, осъзнавайки, че се намира едвам първоначално. Сред значимите задания е регистрирането на " София магпайс " като организация, което би улеснило заплануваните действия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР