Австралийски федерален съд глоби местното подразделение на американския производител на

...
Австралийски федерален съд глоби местното подразделение на американския производител на
Коментари Харесай

Австралийски съд глоби Dell с 6,5 млн. долара за измама на потребители със скъпи монитори

Австралийски федерален съд санкции локалното поделение на американския производител на компютри Dell с 6,5 милиона $ за продажба на монитори на безпричинно висока цена. Това оповестиха от локалната Държавната комисия за защита на конкуренцията и правата на потребителите.

Dell Australia ще заплати 10 милиона австралийски $ (около 6,5 милиона долара) „ за издание на подправени и подвеждащи реклами за отстъпки за компютърни монитори на своя уебсайт “, се споделя в изказване на регулатора. " Компанията призна, че е подвела клиентите във връзка с цените на редица монитори, продавани с компютър, преносим компютър или таблет. Първоначалната цена на такива монитори е била повишена, с цел да направи отстъпката и последващите евентуални понижения да наподобяват по-значителни ", споделиха от комисията.

Комисията акцентира, че постоянно няма действителна изгода от пазаруването на рекламираните комплекти и в доста случаи „ потребителите заплащат повече, в сравнение с в случай че купят монитора като обособен артикул “. „ Повече от 5,3 хиляди монитора са били продадени на голословно висока цена “, споделят от регулатора. Съдът също по този начин подреди на Dell Australia да изпрати вести до всеки обиден консуматор и да предложи възобновяване на разноските.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР