Австралийската Северна територия въведе задължителна ваксинация срещу коронавирус за представителите

...
Австралийската Северна територия въведе задължителна ваксинация срещу коронавирус за представителите
Коментари Харесай

Австралийска територия въвежда задължителна ваксинация за десетки професии

Австралийската Северна територия вкара наложителна имунизация против ковид за представителите на десетки специалности, съобщи Франс прес.

Мярката ще засегне касиерите в магазини, фризьорите и рецепционистите.

Премиерът на Северната територия Майкъл Гънър реши да вкара наложителната имунизация, защото измежду някои категории от популацията броят на имунизираните е прекомерно дребен.

" Всеки, който в работата си има контакт с други хора, би трябвало да бъде имунизиран ", посочи Гънър.

Северната територия на Австралия е с повърхност, три пъти по-голяма от тази на Испания. В нея живеят огромен брой общности на туземци и изолирани групи от хора, които са изключително уязвими, когато става дума за риска от заразяване.

Въпреки че на над 80 % от пълнолетните в територията към този момент е сложена най-малко една доза от ваксина, Гънър съобщи, че в някои нейни райони хората се двоумят или непосредствено отхвърлят да се имунизират.

" Правя всичко допустимо, с цел да може всички да бъдат имунизирани ", акцентира той.

В същото време управляващите на австралийския щат Нов Южен Уелс обмислят да разхлабят антиковидните ограничения в Сидни седмица по-рано от плануваната дата 18 октомври, защото хората с сложени две дози в този щат скоро ще са 80 % от неговото население, съобщи Ройтерс. Очаква се тази численост да бъде достигната през уикенда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР