Полицията идентифицира убитата жена, чието тяло е намерено в бетонна стена

...
Австралийската полиция, разследваща предполагаемото убийство на жена, чиито останки бяха
Коментари Харесай

Австралийската полиция, разследваща предполагаемото убийство на жена, чиито останки бяха открити в бетонна стена миналата година, каза, че е идентифицирала жертвата и смята, че тя е била убита преди повече от десетилетие.

Таня Лий Глоувър, родена през 1971 г., е била с увредено зрение и слух и е била на около 38 години към момента на смъртта си, се казва в изявление на полицията в Куинсланд в четвъртък.

Съдбата й излезе наяве, когато чистачи откриха неидентифицирани човешки останки зад бетонна стена в мазето на жилищен комплекс в Олдърли в предградието на Бризбейн миналия декември.

Тялото й е намерено частично заровено и е било плътно увито в дрехи и спално бельо, съобщи тогава полицията.

Отне осем месеца, докато властите потвърдят самоличността на Глоувър с помощта на ДНК криминалистика и национални бази данни, каза детективът Андрю Масингам пред репортери в четвъртък, добавяйки, че смъртта й се третира като разследване на убийство.

Подробностите за живота на Глоувър са оскъдни и рисуват портрет на дълбоко изолирана жена, която се е промъкнала през пукнатините до степен, че никой не е съобщил за изчезването й.

„В момента не знаем дали е имала някаква форма на работа. Предварителната информация е, че тя се държеше много на себе си, водеше много тих и сдържан начин на живот и не беше активна в социалните медии“, каза Масингам.

Смъртта на Таня Лий Глоувър беше "тревожна и странна", каза суперинтендантът Андрю Масингам пред репортери на 10 август 2023 г. Смъртта на Таня Лий Глоувър е „тревожна и странна“, каза надзирател Андрю Масингам пред репортери на 10 август 2023 г. Полицейска служба на Куинсланд

След като тя беше идентифицирана чрез ДНК, полицията се свърза със семейството й и установи, че Глоувър е изпаднал в контакт с родителите си преди известно време и те са имали „погрешното убеждение, че тя е другаде в страната“, каза Масингам.

Той добави, че случаят е „загрижен и странен“ и каза, че полицията все още не е установила мотив защо някой би се насочил към уязвима, самотна жена и след това безчувствено да се разпореди с тялото й.

Снимка с ниска разделителна способност на Глоувър, публикувана от полицията, показва усмихната жена с брюнетка коса до раменете и очила.

Глоувър се премества в Куинсланд от Нов Южен Уелс през 2006 г. и живее в района на долината Фортитюд до 2010 г. и е описан като кавказец на външен вид, висок между 155 см и 165 см, каза полицията.

Детективите призоваха всеки, който може да е познавал Глоувър или да е имал някакви взаимодействия с нея, особено през 2006-2010 г., да се свърже с властите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР