Австралийската диетоложка Джесика Сепъл сподели начини да се справи с

...
Австралийската диетоложка Джесика Сепъл сподели начини да се справи с
Коментари Харесай

Диетолог съветва как да се предпазим от сладкото

Австралийската диетоложка Джесика Сепъл показа способи да се оправи с апетита към сладкото, оповестява БГНЕС.
Сепъл твърди, че съблюдава правилото от 80:20. 80 % от диетата й е отдадена на здравословни храни, а останалите 20 са непокътнати за сладките вкусотии. Това са обичаните й, само че не чак толкоз здравословни ястия.
 Как да потиснем глада за сладки храни Как да потиснем глада за сладки храни
Първите слънчеви лъчи ни припомнят за горещото лято, синьото море и новия бански костюм, който би трябвало да облечем. Готово ли е тялото ни,...
Един от най-важните способи за битка против влечението към сладкото е закуската, която да е богата на протеини. Сепъл предлага също да добавите канела към храната си, която контролира равнищата на кръвната захар, да избягвате изкуствените подсладители и да не се разсейвате с тв приемника или телефона, до момента в който ядете. В някои случаи гладът за сладкото може да бъде обвързван с небалансирана диета или липса на сън, предизвестява Сепъл. При всички случаи и двата казуса би трябвало да бъдат решени.
По-рано диетоложката Пуджа Махия разказа елементарен метод за превъзмогване на влечението към сладкото. Тя твърди, че желанието да се яде нещо сладко е подбудено от неналичието на протеини в организма. Ето за какво Махия предложи да се уверите, че има задоволително протеин във всяко хранене.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР