Австралийката Ашли Барти и непоставената чешка левичарка Маркета Вондроушова ще

...
Австралийката Ашли Барти и непоставената чешка левичарка Маркета Вондроушова ще
Коментари Харесай

Австралийка и непоставена чешкиня ще спорят за титлата на "Ролан Гарос"

Австралийката Ашли Барти и непоставената чешка левичарка Маркета Вондроушова ще спорят за купата на " Ролан Гарос " И за двете това е първи край в шампионатите от Големия шлем.

Осмата сложена Барти победи 17-годишната Аманда Анисимова от Съединени американски щати с 6:7(4), 6:3, 6:2 след съвсем два часа игра в мач, изпълнен с обрати.

В един вманиачен сет австралийката поведе с 5:0 и 40:15 и имаше два сетбола. От този миг тийнейджърката заигра като машина и завоюва шест следващи гейма, след което сервираше за спечелването на частта. Барти съумя да изравни, а в последвалия тайбрек дръпна с 4:2 точки. Анисимова още веднъж се активизира и взе идващите пет точки, а с това и сета.

Снимка: Getty Images

В идната част 23-годишната Барти губеше с 0:3, само че по-късно завоюва шест следващи гейма и изравни резултата в сетовете.

В третия след 1:2 Барти идващите пет гейма и по този начин се класира за първия си край в шампионат от Шлема.

Австралийката реализира 40 печеливши удари и направи 33 непредизвикани неточности.

19-годишна Маркета Вондроушова се класира за финала в Париж без изгубен сет и по този начин повтори достижението на сънародничката си Луцие Шафаржова от 2015 година.

Снимка: Getty Images

Вондроушова в профил фаворитката Джоана Конта от Англия със 7:5, 7:6(2) за 108 минути. В първата част №26 в схемата Конта беше по-стабилната съвсем до края. При 5:3 тя пропиля три сетбола и това вдъхна кураж на левичарката от Соколов. Тя измъкна подаването си и не загуби повече гейм в тази част. 38-ата в ранглистата Вондроушова взе сета с впечатляващ прехвърлящ удар.

В идващия нещата се развиха по сходен метод. Ранен пробив на британката за 2:1, когато сервираше за частта, позволи да бъде пробита за 5:5. После се стигна до тайбрек. В него чехкинята поведе с 4:2 точки при промяната на половините на корта. Стигна се до 6:2 и осъществя още първия мачбол с къса топка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР