Австралия трябва да бъде готова за война. Това каза министърът

...
Австралия трябва да бъде готова за война. Това каза министърът
Коментари Харесай

Австралия трябва да е готова за война, предупреди министърът на отбраната й

Австралия би трябвало да бъде подготвена за война. Това сподели министърът на защитата на страната Питър Дътън. Думите му повтарят реториката на премиера Скот Морисън, който към този момент предизвести за нова „ дъга на автокрация “, разпростряла се от Пекин чак до Москва.

Морисън сподели, че няма да се поколебае да се причисли към съдружници, с цел да държи Китай надалеч от прага на Австралия след противоречив пакт за сигурност сред Пекин и Соломоновите острови. Австралия към този момент прикани министър-председателя на Соломоновите острови Манасе Согаваре да не подписва противоречивия пакт за сигурност с Китай. Документът провокира опасения измежду съдружниците на Съединени американски щати Австралия и Нова Зеландия по отношение на въздействието на Китай в Тихия океан, в който те десетилетия държат мощно въздействие.

„ Трябва да сме реалисти, че хора като Хитлер и други не са просто плод на въображението ни и не са единствено исторически персони. В момента в лицето на президента на Русия Владимир Путин виждаме някой, който е подготвен да убива дами и деца. Това се случва през 2022 година ", добави министърът.

Дътън предизвести, че Китай " води доста умишлен курс " и единственият метод да " запазим мира " е да се " подготвим за война и да бъдем мощен съперник ", добави Дътън. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР