Австралия съобщи днес, че през последното денонощие е регистрирала рекорден

...
Австралия съобщи днес, че през последното денонощие е регистрирала рекорден
Коментари Харесай

Рекорден брой нови случаи на коронавирус в Австралия

Австралия заяви през днешния ден, че през последното денонощие е записала рекорден брой нови случаи на ковид - 754, съобщи ДПА.

Новозаразените единствено в щата Нов Южен Уелс са 681.

Министър-председателката на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян заяви още, че е умрял още един човек с КОВИД-19, с което броят на смъртните случаи в щата от началото на пандемията е достигнал 117. Въведеният наскоро в Нов Южен Уелс локдаун ще бъде продължен най-малко до 28 август, по сходство на аналогичната мярка, наложена в щатската столица Сидни.

Береджиклян акцентира, че през вчерашния ден в Нов Южен Уелс са били сложени 110 хиляди дози ваксини - нещо, което тя дефинира като "феноменален резултат ". 53 % от жителите на щата към този момент са получили най-малко една доза ваксина против КОВИД-19, а 28 на 100 са изцяло имунизирани.

Австралия реализира триумфи в битката против ковид заради извънредно строгите ограничения, които предприе, в това число затварянето на границите.

Голяма част от 25-милионното население на страната обаче в този момент е в локдаун поради разпространяването на разновидността Делта и бавния прогрес на имунизационната акция.

От началото на пандемията в Австралия, с население от 25 милиона души, са доказани над 40 700 случая на ковид. 972-ма души са умряли, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР