Австралия от днес забранява използването на електронни цигари за развлечение

...
Австралия от днес забранява използването на електронни цигари за развлечение
Коментари Харесай

Австралия ограничава използването на електронни цигари

Австралия от през днешния ден не разрешава потреблението на електронни цигари за забавление и стяга други аспекти на законите за тези устройства в границите на най-мащабните дейности против тютюневата промишленост от повече от десетилетие в опит да спре тревожното повишаване на броя на младежите, ползващи е-цигари, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството има за цел да забрани всички е-цигари за еднократна приложимост, които постоянно се оферират с плодови аромати, да забрани вноса на изпарители без лекарско наставление и да ограничи равнищата на никотин, като се стреми да ограничи продажбата на вейпъри, с което цели използването им да бъде лимитирано до подкрепяне на пушачите да се откажат от пушенето.

 Европейски Съюз готви повдигане на акцизите за цигарите и облагане на вейпинг продуктите Европейски Съюз готви повдигане на акцизите за цигарите и облагане на вейпинг продуктите

" Точно както направиха с пушенето, огромните компании за произвеждане на цигари пуснаха различен артикул, който провокира пристрастяване, опаковаха го в лъскава опаковка и прибавиха аромати, с цел да основат ново потомство никотинови наркомани ", съобщи пред кореспонденти министърът на опазването на здравето Марк Бътлър. Съгласно новите правила устройствата за вейпинг ще се продават единствено в аптеките и ще изискват опаковка като при фармацевтични артикули. Вейпингът, който се счита за по-безопасна опция на пушенето на цигари и потребен за подкрепяне на пушачите да се откажат от тютюнопушенето, се състои в нагряване на течност, която съдържа никотин, в така наречен електронна цигара и превръщането ѝ в пара, която потребителите вдишват.

Проучванията обаче демонстрират, че е допустимо да се стигне до дълготрайни вреди за употребяващите водещи до пристрастяване електронни цигари.

Бътлър съобщи, че потреблението на е-цигари се е трансформирало в развлекателен артикул в Австралия, продаван най-вече на младежи и младежи, които е три пъти по-вероятно да стартират да пушат.

" Това е артикул, ориентиран към нашите деца, продаван дружно с близалки и шоколади ", сподели Бътлър. " Вейпингът към този момент се е трансформирал в номер едно във връзка с държанието в междинните учебни заведения. И към този момент се популяризира и в началните учебни заведения. "

Лекарите поддържаха ограниченията против потреблението на е-цигари, само че също така приканиха държавното управление да направи повече, с цел да ограничи броя на младежите, които стартират да се занимават с това. Около 22% от австралийците на възраст 18-24 години са употребявали електронна цигара или устройство за изпаряване най-малко един път, сочат данни от предходната година. Въпреки че е нужна рецепта за пазаруване на устройствата за изпаряване на никотин в Австралия, процъфтяващият незаконен пазар значи, че те са елементарно налични така и така.

Федералният бюджет, който би трябвало да бъде показан идната седмица, ще включва 234 млн. австралийски $ (155 млн. щатски долара) за ограничения за отбрана от вредите, породени от тютюна и вейпинга.

 Кой е най-грозният цвят на света и по какъв начин Австралия отхвърли хиляди хора от пушенето Кой е най-грозният цвят на света и по какъв начин Австралия отхвърли хиляди хора от пушенето

Австралия има един от най-строгите закони против тютюнопушенето в света. През 2012 година тя стана първата страна, която принуди производителите на цигари да се откажат от другите, цветни и привличащи вниманието опаковки на своите артикули и да продават цигарите в идентични, ненатрапващи се кутии.

Бътлър добави, че през идващите три години данъкът върху цигарите ще бъде увеличаван с по 5% годишно в опит за ограничение на продажбите.

" Ройтерс " показва, че някои страни по света се пробват да лимитират вейпинга, до момента в който други виждат в него добра опция пушачите да се откажат от нездравословния си табиет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР