Австралия от днес забранява използването на електронни цигари за развлечение

...
Австралия от днес забранява използването на електронни цигари за развлечение
Коментари Харесай

Австралия започва война срещу е-цигарите

Австралия от през днешния ден не разрешава потреблението на електронни цигари за забавление и стяга други аспекти на законите за тези устройства. Това се случва в границите на най-мащабните дейности против тютюневата промишленост от повече от десетилетие в опит да спре тревожното повишаване на броя на младежите, ползващи е-цигари, съобщи Ройтерс.

Правителството има за цел да забрани всички е-цигари за еднократна приложимост, които постоянно се оферират с плодови аромати, да забрани вноса на изпарители без лекарско наставление и да ограничи равнищата на никотин, като се стреми да ограничи продажбата на вейпъри, с което цели използването им да бъде лимитирано до подкрепяне на пушачите да се откажат от пушенето.

„ Точно както направиха с пушенето, огромните компании за произвеждане на цигари пуснаха различен артикул, който провокира пристрастяване, опаковаха го в лъскава опаковка и прибавиха аромати, с цел да основат ново потомство никотинови наркомани “, съобщи пред кореспонденти министърът на опазването на здравето Марк Бътлър.

Съгласно новите правила устройствата за вейпинг ще се продават единствено в аптеките и ще изискват опак

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР