Австралия очерта десетгодишен план за удвояване на флота си от

...
Австралия очерта десетгодишен план за удвояване на флота си от
Коментари Харесай

Австралия с план за обновяване на военноморския флот за 7 милиарда долара

Австралия очерта десетгодишен проект за удвояване на флота си от огромни военни кораби и увеличение на разноските за защита с още 7 милиарда щатски $ в изискванията на ускоряваща се конкуренция във въоръжаването в Азиатско-тихоокеанския район, съобщи Агенция Франс Прес.


Съгласно проекта Австралия ще има флот от 26 огромни надводни бойни кораба, спрямо 11 сега.

" Това е най-големият флот, с който ще разполагаме след края на Втората международна война ", съобщи министърът на защитата Ричард Марлес.

Австралия ще построи 6 фрегати от клас " Хънтър ", 11 фрегати с общо предопределение и 6 модерни надводни бойни кораба, които не се нуждаят от екипаж.

Поне част от флота ще бъде въоръжена с ракети " Томахоук ", способни да нанасят удари на далечни дистанции по цели, намиращи се надълбоко в територията на съперника - съществена опция за въздържане.

Съобщението идва след огромното увеличение на огневата мощност на противниците Китай и Русия и на фона на възходящата борба сред нервните съдружници, водени от Съединени американски щати, и все по-войнствените властнически държавни управления.

Планът планува Австралия да усили разноските си за защита до 2,4 % от брутния вътрешен артикул, което е над задачата от 2 %, избрана от съдружниците ѝ от НАТО.

Някои от корабите ще бъдат издигнати в Аделаида, което ще обезпечи повече от 3000 работни места, само че други ще бъдат доставени по американски планове и към момента неуреден план от Испания, Германия, Южна Корея и Япония. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР