Австралия обяви плановете си да построи най-големия си военноморски флот

...
Австралия обяви плановете си да построи най-големия си военноморски флот
Коментари Харесай

Австралия обяви плановете си да построи най-големия си военноморски флот от Втората световна война насам

Австралия разгласи проектите си да построи най-големия си военноморски флот от Втората международна война насам, отделяйки повече от 35 милиарда $ за отбранителния план през идващите 10 години, оповестява.

Според държавно изказване проектите ще накарат Кралския австралийски военноморски флот да усили своя флот от огромни надводни бойни кораби до общо 26, откакто самостоятелен обзор, воден от пенсиониран адмирал от Военноморски сили на Съединени американски щати, откри, че „ актуалният и плануван надводен военен флот не е подобаващ за стратегическата среда, пред която сме изправени. “

„ Силна Австралия разчита на мощен флот, който е оборудван да води дипломация в нашия район, да възпира евентуални съперници и да пази нашите национални ползи, когато е призована “, сподели началникът на флота на Австралия вицеадмирал Марк Хамънд в изказването.

„ Размерът, смъртоносността и опциите на бъдещия надводен военен флот подсигуряват, че нашият флот е оборудван да посрещне разрастващите се стратегически провокации на нашия район. “

Планът за подсилване на флота включва 20 разрушителя и фрегати и шест огромни надводни кораба с екипаж, които могат да работят с моряци на борда или независимо като дронове.

Тези надводни кораби ще се причислят към флота от нуклеарни подводници, които Австралия възнамерява да построи според пакта AUKUS със Съединените щати и Обединеното кралство, първите три от които се чака да бъдат доставени при започване на идващото десетилетие.

Опозиционният народен представител Андрю Хасти, министър на защитата в сянка, разкритикува графика: „ Няма да забележим транспортен съд във водата до 2031 година, в случай че приемем, че този проект се придържа към графика. Той не дава отговор на неотложните стратегически провокации, сложени от този рисков свят. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР