Австралия няма да се присъедини към евентуални жалби в Световната

...
Австралия няма да се присъедини към евентуални жалби в Световната
Коментари Харесай

Австралия няма да предприема действия срещу САЩ заради новите мита

Австралия няма да се причисли към възможни тъжби в Световната комерсиална организация (СТО) против решението на Съединени американски щати да вкарат мита за вноса на стомана и алуминий. Това разгласи министър председателят Малкълм Търнбул пред публицисти, съобщи БГНЕС.
Позицията му е обвързвана с желанието на Съединени американски щати да включи Австралия в " белия лист " на страните, които няма да бъдат облагани при импорт в Съединени американски щати. Такива все още са Канада и Мексико.
Изявлението на Търнбул е в контраст на думите на австралийския министър на търговията Стив Джиобо, който в неделя (11 март) уточни, че Канбера преглежда опцията да поддържа Европейския съюз при възможен иск против Съединени американски щати. Търнбул, обаче, увери, че вносът на стомана и алуминий от Австралия в Съединени американски щати няма да бъде облаган и надлежно няма причина Канбера да подава иск.
Припомняме, че Съединени американски щати наложи мито от 25% върху вноса на стомана на американска територия и 10% върху вноса на алуминий.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР