Австралиецът Роан Денис от тима на БМС Рейсинг спечели бягането

...
Австралиецът Роан Денис от тима на БМС Рейсинг спечели бягането
Коментари Харесай

Йейтс увеличи аванса си на Вуелтата

 Саймън Йейтс си върна водачеството в Испания
Австралиецът Роан Денис от отбора на " БМС Рейсинг " завоюва бягането по часовник от 16-ия стадий на колоездачната обиколка на Испания.

Денис измина 32-километровото разстояние от Сантияна дел Мар до Торелавега за 37:57 минути, като изпревари с 50 секунди приключилите на второ и трето място с равно време Джоузеф Роскопф (САЩ) и Хонатан Кастровиехо (Испания).

Днешният стадий се оказа извънредно сполучлив за лидера във краткотрайното генералното класиране Саймън Йейтс от " Мичелтън-Скот ".

Британецът резервира фланелката на водач, откакто приключи на 13-о място на 1:28 секунди зад Денис, само че изпревари главните си съперници.

Вторият в общото нареждане Алехандро Валверде (Испания) загуби още седем секунди по отношение на Йейтс и към този момент изостава с 1:33 минути, а колумбиецът Наиро Кинтана се свлече от трето на четвърто място, откакто приключи на 26-о място на 2:10 зад спечелилия. От това се възползва холандецът Стивън Кройсвайк, който приключи четвърти през днешния ден на 51 секунди от Денис и към този момент изостава единствено с 52 секунди от водача Йейтс.

В сряда следва 17-ият стадий във Вуелтата, в който ще бъдат изминати 157 километра от Гечо до Балкон де Биская.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР