Австралиецът Майкъл Матюс от Sunweb спечели втората си победа на

...
Австралиецът Майкъл Матюс от Sunweb спечели втората си победа на
Коментари Харесай

Майкъл Матюс с важен удар на Тур дьо Франс

Австралиецът Майкъл Матюс от Sunweb завоюва втората си победа на сегашния Тур дьо Франс, като през днешния ден взе инфарктно финалния спринт на стадий номер 16. Размествания в генералното класиране няма, британецът Крис Фрум от Sky резервира преднината си пред Ару и Барде.

Етапът от 165 километра стана много противен поради мощните ветрове. Те съумяха да раздерат колоната, от което се възползваха Матюс и норвежецът Едвалд Боасон Хаген.

Те нямаха конкуренция на финала,  той като машината Марсел Кител този път закъса рано. Целият ден за отбора му Quick-Step беше доста неприятен. Лидерът му Дан Мартин загуби много време в челото на класирането.

Германецът Кител се беше устремил към шеста етапна победа на този Тур. Но съотборниците от Sunweb му направиха рано разлика. Матюс беше изведен до победа още в междинния спринт, по този начин съумя да се приближи компактно на 29 точки от Кител в борбата за Зелената фланелка.

Тактиката на Sunweb беше да откаже рано Кител. На три пъти не съумя, само че при офанзивата на една от височините немецът очевидно изостана. Той нямаше и помощ от своя съотборник Филип Жилбер, който не започва поради болест.

На финала  Грег ван Амермает от BMC спринтира рано, само че не реши силите си. Матюс сподели страхотна мощност, с цел да приключи първи. Тройката оформиха Хаген (Dimension Data) и немецът Йон Дегенколб от Trek-Segafredo.

Генерално класиране след стадий 16:

1. Крис Фрум (Team Sky) 68 ч. 18 мин. и 36 сек.

2. Фабио Ару (Astana) +18 сек.

3. Ромен Барде (AG2R) +23 сек.

4. Ригоберто Уран (Cannondale-Drapac) +29 сек.

5. Микел Ланда (Team Sky) +1 мин. и 17 сек.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР