авръх 6 септември – денят, в който България отбелязва Съединението

...
авръх 6 септември – денят, в който България отбелязва Съединението
Коментари Харесай

"Събуди се" със специално празнично издание в деня на Съединението

авръх 6 септември – денят, в който България отбелязва Съединението на Източна Румелия с Княжество България, предаването „ Събуди се “ ще предложи празнично издание с забавни посетители и любопитни истории.

Водещ в студиото в София ще бъде Мартина Ганчева, а Христо Калоферов ще направи феновете част от честванията на празника в Пловдив.

Специален посетител на Мартина Ганчева ще бъде историкът проф. Христо Матанов, който ще разяснява тематиката за Съединението като знак на България и българския дух. Как датата на националния празник се преподава в учебно заведение, какво схващат и питат децата за историческия акт, разяснява учителят по история и водач измежду младото потомство – Дарин Маджаров.

Броени часове преди старта на най-екстремното риалити предаване в българския ефир „ Игри на волята: България “, водещите на втория сезон Ралица Паскалева и Димо Алексиев ще разкрият извънредна информация за предаването в „ Събуди се “.

В деня честването на 135-тата годишнина от Съединението на България, Христо Калоферов ще се срещне с българската национална певица Смиляна Захариева, вписана в книгата на Световните върхове на Гинес като индивида с най-силния глас на планетата. Тя ще подари на феновете специфичен музикален привет онлайн със своя гайдар.

Как наподобява Съединението през погледа на един французин с съвършен български и спечелилия от сезон 3 на „ Hell’s Kitchen: България “, споделя още Христо Калоферов.

Специални посетители в Пловдив ще бъдат и девойките от група 4Magic, чиято звезда изгря в предаването X Factor.

Диана Найденова ще се срещне с носителката на премиите „ Аскеер “ и „ Златна мечка “ – сполучливата актриса Ирмена Чичикова, а Ники Василковски ще разкрие малко известни обстоятелства към Съединението. Краси Боев пък ще разноски феновете из тайните места на Пловдив.

Специален привет на националния празник ще направи още и танцовият отбор от Музикалната академия в Пловдив от сцената на Античния спектакъл. Те ще изпълнят танцовото произведение със заглавие „ Шопска сюита “, построено напълно върху фолклора на шопската етнографска общественост.

Не пропускайте специфичното празнично издание на „ Събуди се “ на 6 септември от 08:00 до 12:00 ч.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР