Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди

...
Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди
Коментари Харесай

Различните видове гуакамоле - вкусно и полезно

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди към 10 000 години. В началото на 1900 година, авокадото постоянно се е наричало " алигаторна круша ". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле. Основните съставки са авокадо, морска сол и лимонен сок. За първи път се подготвя в Мексико, а през днешния ден е час от интернационалната кухня като предястие или салата.

 © фотография: АРХИВ
Гуакамоле с магданоз. Ако не ви се намира авокадо, напълно умерено може да го замените с магданоз. Става също доста леко и прелестно предястие.

С печен чесън. Знаете, че чесънът е доста потребен и е чудесна добавка към всяко ядене. Опитайте да пасирате авокадо със скилидки печен чесън.

Гуакамоле с доста подправки. Ако обичате комбинация от мощно ароматни усети, то може да добавите умерено кориандър и кимион.

Свежо гуакамоле. Нарежете на ситно авокадо, зелени чушки и домати, комбинирани със зехтин, лимон и кориандър. Размачкайте сместа, само че не пасирайте, с цел да може да усещате късчета.
 Гигантско авокадо може да сложи международен връх Гигантско авокадо може да сложи международен връх
Хавайка откри, до момента в който се разхождаше, 2,4-килограмово авокадо, огромно колкото човешка глава, заяви Сайънс алърт.
  Авокадото се оказва първенец на порязванията Авокадото се оказва първенец на порязванията
Авокадото е евентуален палач, защото предизвиква най-вече контузии след порязване при рязането на неговата кора, установяваха американски експерти,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР