Авни Арифи, ръководителят на косовската делегация за разговори с Белград

...
Авни Арифи, ръководителят на косовската делегация за разговори с Белград
Коментари Харесай

Косово отхвърли предложението на Сърбия за подялба

Авни Арифи, ръководителят на косовската делегация за диалози с Белград в Брюксел, съобщи, че министър председателят Рамуш Харадинай в никакъв случай няма да бъде част от договаряния за делба на Косово, оповестява RTKLive.

През предходната седмица сръбският боен министър Александър Вулин съобщи, че Сърбия би трябвало да търси съглашение за делба с Косово, с цел да постави завършек на разногласието, който пречи на Белград да се причисли към Европейски Съюз.

Разбрахме, че тази концепция идва от Белград. За последните 20 година те в никакъв случай не излязоха с една добра концепция за района, това се удостоверява и от последната им концепция за замяна на територии. Ако те желаят да разделят Сърбия, това е техен проблем, само че Косово няма земя, която да съобщи или да замени, акцентира Арифи.

Всеки, който споделя или подозира, че Рамуш Харадинай е част от договаряния или съглашение за разделянето на Косово, лъже или има неприятни планове, добави той.

В изявление за немския вестник " Тагесшпигел " Харадинай приказва за връзките на Косово със Сърбия и акцентира значимостта да се реализира кротичък контракт.

Почти две десетилетия изминаха от края на войната. Време е Косово и народът да имат ясно бъдеще, посочи той.

През последната седмица медии оповестиха, че концепцията за замяна на територии сред Сърбия и Косово е подкрепяна от президент Хашим Тачи и албанския министър председател Еди Рама. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР