Авни Арифи, ръководителят на косовската делегация за разговори с Белград

...
Авни Арифи, ръководителят на косовската делегация за разговори с Белград
Коментари Харесай

Косово отхвърли предложението на Сърбия за подялба

Авни Арифи, ръководителят на косовската делегация за диалози с Белград в Брюксел, съобщи, че министър председателят Рамуш Харадинай в никакъв случай няма да бъде част от договаряния за делба на Косово , оповестява RTKLive.

През предходната седмица сръбският боен министър Александър Вулин съобщи, че Сърбия би трябвало да търси съглашение за делба с Косово, с цел да постави завършек на разногласието, който пречи на Белград да се причисли към Европейски Съюз.

 Сърбия се разгласи за делба с Косово и прекъсване на Велика Албания
Сърбия се разгласи за делба с Косово и прекъсване на Велика Албания

Това съобщи сръбският боен министър Александър Вулин

Разбрахме, че тази концепция идва от Белград. За последните 20 година те в никакъв случай не излязоха с една добра концепция за района , това се удостоверява и от последната им концепция за замяна на територии. Ако те желаят да разделят Сърбия, това е техен проблем, само че Косово няма земя, която да съобщи или да замени, акцентира Арифи.

Всеки, който споделя или подозира, че Рамуш Харадинай е част от договаряния или съглашение за разделянето на Косово, лъже или има неприятни планове, добави той.

В изявление за немския вестник " Тагесшпигел " Харадинай приказва за връзките на Косово със Сърбия и акцентира значимостта да се реализира кротичък контракт.

Почти две десетилетия изминаха от края на войната. Време е Косово и народът да имат ясно бъдеще, посочи той.

През последната седмица медии оповестиха, че концепцията за замяна на територии сред Сърбия и Косово е подкрепяна от президент Хашим Тачи и албанския министър председател Еди Рама.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР