Авиопревозвачите настояват заедно с правителството да обсъдят различни възможности за

...
Коментари Харесай

И авиопревозвачите искат финансова подкрепа от държавата |

Авиопревозвачите упорстват дружно с държавното управление да обсъдят разнообразни благоприятни условия за поддръжка и в къс период да бъде взето решение за обезпечаване на финансова помощ, оповестиха от новосъздадената Асоциация на българската авиационна промишленост. 

В асоциацията, основана през октомври, членуват близо 30 компании от българската авиационна промишленост, измежду които и сдружения за техническо и наземно обслужване.

От АБАИ изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов с молба за среща в Министерски съвет, на която да участват представители на министерствата на превоза, на стопанската система и на финансите, както и членове на асоциацията.

" Подобно на първата, почнала през месец март, от ден на ден страни по света затвориха границите си и ограничиха пътуванията като отговор на коронавирусната пандемия. Това докара до фрапантен удар върху авиационната промишленост в световен мащаб и до анулацията на всички или огромна част от полетите на самолетните компании за постигането на надзор върху разпространяването на COVID-19. Сериозни загуби понесе също и българската авиационна промишленост ", споделят от асоциацията. 

От АБАИ акцентираха, че точно авиацията носи съществени изгоди за бюджета и заетостта в страната.

" Ние поддържаме и съществуването на редица други промишлености, като хотелиери, туроператори, автобусни компании, кетъринг, и така нататък Освен това огромна част от пасажерите пътуват в осъществяване на своите служебни отговорности в разнообразни промишлености, тъй че непряката изгода, която осигуряваме за българската стопанска система, е голяма. В своята същина авиационната промишленост съставлява въздушната инфраструктура на страната, която е построена напълно от частни компании и частни вложения. Освен това поддържането на съществуването на български самолетни компании и обвързваните авиационни сдружения е директно обвързвано и с националната сигурност на страната ".

Те акцентират, че обезпечаването на безвреден въздушен превоз е обвързвано, от една страна, с големи вложения, само че също и с нуждата да се поддържат доста на брой лицензи за сдруженията и чиновници, които минават през периодически образования. 

Загубите на фирмите у нас, показани в Официален отчет на ICAO, са в размер на 55-60% по отношение на 2019 г. 

Евентуални банкрути на авиационни сдружения биха довели до сериозен удар на цялата българска стопанска система, прибавят от АБАИ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР