Авиокомпаниите масово промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочиха

...
Авиокомпаниите масово промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочиха
Коментари Харесай

Авиокомпаниите масово променят маршрути след атаката над Иран

Авиокомпаниите всеобщо трансформираха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочиха се към различни летища или върнаха самолетите в точките им на политане. Това се случи в отговор на краткотрайното затваряне на въздушното пространство и летищата след израелската офанзива против Иран, демонстрират данни от уеб страницата за следене на полетите – FlightRadar24.

След офанзивата Иран затвори за няколко часа летищата си в Техеран, Шираз и Исфахан и освободи за полети западната част на въздушното си пространство, написа Reuters. Няколко часа по-късно летищата и въздушното пространство бяха отворени още веднъж, а към 8 ч. българско време известията за затваряне, оповестени на Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати, отстранени.

И все пак самолетните компании не престават да заобикалят маршрутите през Иран. Преди отварянето на въздушното пространство Flydubai анулира петъчните си полети до Иран. Полетът на Iran Air от Рим за Техеран бе отклонен към Анкара, Турция.

Много западни и азиатски самолетни компании се отклониха от Иран и въздушното му пространство още преди израелската офанзива, която пристигна дни след офанзивата на Иран с ракети и дронове против Израел. Германската Luftansa приключи полетите до Техеран до края на месеца, базирайки се на несигурността в региона. Австралийската Qantas Airways пък пренасочва полетите сред Пърт и Лондон и прибавя спирка за гориво в Сингапур.

Превозвачите - Emirates, Flydubai, Turkish Air, Wizz Air Abu Dhabi и Belavia не престават да летят над западната част от въздушното пространство на Иран.

Наблюдаваме обстановката от близко и ще създадем промени в маршрутите на нашите полети след консултация със съответните управляващи “, се споделя в изказване на Flydubai.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР