Авиобаза Граф Игнатиево отваря вратите си днес за гости. Поводът

...
Авиобаза Граф Игнатиево отваря вратите си днес за гости. Поводът
Коментари Харесай

Въздушен спектакъл в авиобаза „Граф Игнатиево” гледа Радев днес

Авиобаза „ Граф Игнатиево ” отваря вратите си през днешния ден за посетители. Поводът е честването на 110 години от първия военен полет на българската бойна авиация и 85 години от връчването на бойните флагове на авиационните подразделения.

Откритият летателен ден ще е с четиричасова интензивна стратегия. На него ще участват президентът Румен Радев, министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата.

Българските водачи от състава на Военновъздушните и Военноморските сили ще показват своите умения и качества. Гостите ще следят  формации от самолети и върховен пилотаж, осъществяване на детайли от главните задачи и задания на самолетите МиГ-29, Су-25К, C-27J „ Спартан “, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолетите Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206.

Посетителите ще могат да прегледат и наземната авиационна техника, която е на въоръжение във Военновъздушни сили и Военноморски сили, както и специфичната обслужваща техника на летището. Ще бъдат показани и комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски.

Входът в авиобаза Граф Игнатиево в празничния ден е свободен. Началото на Открития летателен ден е в 11.00 ч.

Министерство на вътрешните работи чака претрупан трафик към авиобазата и предлага посетителите на открития летателен ден да употребяват за напредване междуградските рейсове и ж.п. превоз. За задачата на 25-и юни БДЖ ще обезпечи 8 спомагателни влака сред Пловдив и Граф Игнатиево.

В региона на село Граф Игнатиево са обособени краткотрайно четири паркинга, означени със знак „ P ”.

ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив предизвестява водачите, че са вероятни промени в придвижването сред 09:00 и 15:00 часа.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР