Авиационният регулатор на Непал забрани на хеликоптери да извършват несъществени

...
Авиационният регулатор на Непал забрани на хеликоптери да извършват несъществени
Коментари Харесай

След смъртоносната катастрофа Непал временно забрани полетите с хеликоптер

Авиационният регулатор на Непал забрани на хеликоптери да правят " несъществени " полети, в това число тези за разглеждане на забележителности, за два месеца след смъртоносна злополука в региона на Еверест, при която бяха убити шестима души. Това съобщи организация Ройтерс.

Петима туристи и водача на дребен хеликоптер починаха, когато хеликоптерът им се разруши, до момента в който се връщаха от разглеждане на хималайските върхове, в това число Еверест.

Несъществени полети, като планински полети, външни товарни интервенции и обсипване на цветя от хеликоптери ще бъдат лимитирани до септември, обявиха от Службата за гражданска авиация на Непал.

Непал, който е в разгара на годишния сезон на мусоните (юни-септември), образува комисия за следствие, с цел да разбере какво е предизвикало злополуката.

Хималайската нация, дом на осем от 14-те най-високи планински върха в света, в това число връх Еверест, има богата история на въздушни произшествия, защото доста самолетни компании летят до дребни летища в отдалечени хълмове и покрай върхове, постоянно забулени в облаци.

Най-тежката въздушна злополука в Непал от 30 години умъртви 71 души през януари, когато аероплан падна покрай туристическия град Покхара.
 Шестима починаха при злополука на хеликоптер в Непал
Шестима починаха при злополука на хеликоптер в Непал

Петима мексикански жители и непалски водач са били на борда, когато хеликоптерът е паднал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР