Авиационният оператор Авиоотряд 28, който извършва полети със специални предназначения,

...
Авиационният оператор Авиоотряд 28, който извършва полети със специални предназначения,
Коментари Харесай

Край с „Авиоотряд 28“, вече ще се казва „Държавен авиационен оператор“


Авиационният оператор " Авиоотряд 28 ", който прави полети със специфични предопределения, се преименува на " Държавен авиационен оператор ". Това дефинитивно записаха депутати те с промени те в Закона за гражданското въздухоплаване , оповестява БНР.

Транспортният министър ще дефинира с разпоредба изискванията и реда за употреба на дронове те.

В бъдещата разпоредба ще бъдат планувани и административните производства в регулация на дронове те, образование и издаване на свидетелства на отдалечено ръководещи водачи, както и опериране в избрани географски зони.

Окончателните промени в закона плануват още летищните такси, избрани от летищния оператор, след влизането им в действие да бъдат оповестени само на уеб страницата на оператора. Отпада условието те да се обнародват в " Държавен вестник ".

Така се отстранява лицензирането на всяка една транспортна единица, която е обвързвана с обслужването на пасажери, багажи и товари. Ще остане само и единствено лицензът, който е на наземния оператор, като посредством него ще може да се управлява самата работа на този оператор и да се контролира неговата активност.

В закона се вкарва нов термин - интернационалните летища за обслужване на авиация с общо предопределение. Това ще даде опция на някои дребни летища , които към сегашния миг са летателни площадки, в случай че разполагат с уместно съоръжение и дават отговор на условията, според нормативната уредба, да могат да обслужват интернационалните полети от авиацията с общо предопределение.

Депутатите дефинитивно разписаха периода за предявяване на иск против превозвачите да е еднакъв, както за вътрешните, по този начин и за интернационалните полети.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР