Аварии, оставили без ток населени места, паднали дървета, счупени клони,

...
Аварии, оставили без ток населени места, паднали дървета, счупени клони,
Коментари Харесай

Силният вятър скъса жици и повали дървета в страната

Аварии, оставили без ток обитаеми места, паднали дървета, счупени клони, развалени коли - това е резултатът от мощния вятър, поради който в Северна и Източна България е разгласен оранжев код за заплаха, а в останалата част на страната по-слабата степен " жълт код ".

С най-голяма мощ духа в Добричка област, където пожарникарите чакат скоростта напразно да надвиши 100 км /ч, заяви Българска телеграфна агенция. Съборени са дървета и клони по пътната мрежа в региона. Пожарникарите предлагат на жителите да не остават навън, тъй като има заплаха от падащи парчета от здания. При пътешестване, в случай че е належащо, спрете автомобила навън място - надалеч от електропроводи, дървета и скални маси, поучават от районната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

До 86 км/час доближава скоростта напразно в Русе, заяви от хидрометеорологичната станция в града. Отправено е щормово предизвестие до всички капитани и притежатели на плавателни съдове по Дунав. От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи осведомиха, че са постъпили три сигнала - за откъснала се ламарина от покрива на жилищен блок, за повалено дърво и за строшен клон, който е паднал върху автомобил и е нанесъл леки вреди.

Скоростта напразно в Сливен доближи до 80 км/час, заяви отделът " Обществен ред, ръководство при рецесии и oтбранителномобилизационна подготовка " в общината. Разкъсани билбордове и счупени клони са вредите.

Силният вятър остави без ток села в областите Разград и Силистра, заяви Българска телеграфна агенция. Дежурните екипи на " Енерго Про " работят по отстраняването на следствията. Най-сериозна е повредата в село Владимировци, община Самуил, където е гръмнал един от трафопостовете. В Дуловската община е имало частични повреди по електромрежата в селата Окорш, Поройно и Грънчарово. Паднали са стълбове на уличното осветяване в Дулово.

Силният вятър тази нощ събори дървета в прохода " Петрохан ", само че те са отстранени от поддържащата компания. Почистен е и падналият през нощта сняг. Остава възбраната за прекосяване на коли над 12 тона.

Изкоренени са 5 дървета в Лом. Едно от тях паднало върху паркиран наоколо автомобил, а друго - препречило вход на жилищен блок. Градът остана без електричество поради скъсани жици. Очаква се до края на деня снабдяването с ток да бъде възобновено.

До на следващия ден се чака вятърът да утихне в цялата страна като единствено в трите черноморски области ще работи жълт код.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР