Аутсайдер за деветте месеца е имущественото застраховане Локомотив на застрахователния

...
Аутсайдер за деветте месеца е имущественото застраховане Локомотив на застрахователния
Коментари Харесай

Русия Животозастраховането продължава да е локомотив на бизнеса

Аутсайдер за деветте месеца е имущественото обезпечаване

" Локомотив на застрахователния бранш в Русия продължава да е животозастраховането. Делът на този тип бизнес в структурата на застрахователните награди надвишава каузи на персоналното обезпечаване и приближава каузи на имущественото обезпечаване. " Това заяви на последната за годината конференция президентът на Всерусийския съюз на застрахователите (ВСС) Игор Юргенс, разяснявайки деметмесечните резултати на фирмите.
Според специалистите, растежът на застрахователния пазар през цялата 2017 год. може да доближи към 9-10%.
Темповете на премийния растеж означиха прочут спад за интервала януяри-септември 2017 год. спрямо аналогичния интервал на 2016 год. Ако през деветте месеца на м.г. растежът на наградите е бил 15,2%, а за цялата 2016 год. – 15,3%, то за деветмесечието на т.г. индикаторът доближава 8,7%. По данни на съветския регулатор – Централната банка на Русия, за интервала януари-септември 2017-та общата сума на застрахователните награди по всички типове застраховки доближава съвсем 962,5 милиарда рубли.
Локомотив на застрахователната промишленост продължава да бъде животозастраховането, като делът на наградите се усилва – от 16,7% през интервала януари-септември 2016 год. до 24% за деветте месеца на 2017 год. Останалите типове обезпечаване или не променят своя дял, или показват спад. Аутсайдер за деветте месеца е имущественото обезпечаване, като спадът е от 31,9% за деветмесечието на 2016-та до 27,8% за деветмесечието на 2017-та.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР