automedia.investor.bgОхраната на първите лица на държавата е важен и изключително

...
automedia.investor.bgОхраната на първите лица на държавата е важен и изключително
Коментари Харесай

Представиха новите джипове на охраната на Путин. Казват се Луноход и крият невиждани тайни

automedia.investor.bg

Охраната на първите лица на страната е значим и извънредно виновен въпрос. Особено когато става въпрос за президента на страната. За " специфичните случаи " е нужен не по-малко специфичен автомобил. Точно подобен е Mercedes-Benz G-Wagen от кортежа на Владимир Путин. Всъдеходът е необикновен във всяко отношение, с доста невероятни функционалности и в обществото е прочут като " Луноход ".

 G-класата от кортежа на Путин

Струва си да се подчертае, че името " Луноход " няма никакъв смисъл. Това е единствено един от многото кодови обозначения на колите, употребявани от службата за сигурност на съветския президент. И в случай че деликатно го погледнете, първото нещо, на което даже неосведомен в моделите човек (но който най-малко един път е виждал елементарния Geländewagen), ще забележи са задните порти. Тук те са като на миниван. Освен това на очи се набива и вторият чифт огледала за назад виждане за пасажерите откъм гърба. Между другото, вратата е като при хеликоптерите. Тя може да бъде затворена освен с ръка, само че и като с крайник се натисне един специфичен бутон на пода.

 G-класата от кортежа на Путин

Корпусът на автомобила е продължен с 58 см. По този метод дължината му е сравнима с моделите от S-класата, което прави доста проблематично (включително) да се откри място за паркиране отвън специфични места. Под капака е AMG мотор с мощ 500 коня (5,4-литров, V8). Всичко е с цел да може автомобилът за сигурност да се движи наедно с останалите коли от кортежа. Не по-малко забавен подробност са перилата за отбрана на каросерията, както и железна степенка, която може да издържи до 250 кг.

 G-класата от кортежа на Путин

Предната част на автомобила е доста подсилена. Радиаторната решетка, фаровете, капакът и калниците имат специфична армировка, с цел да може " Луноход " да пробие барикади и разнообразни трудности по пътя без спомагателни проблеми. Разбира се, всичко това прави колата много по-тежка. Поради това G-Wagen-а на президентската защита има усъвършенствани AMG спирачки и персонализираните джанти с по-голям размер.

 G-класата от кортежа на Путин

На шофьорското място е мъчно да се откри нещо в действителност извънредно. Като цяло незабавно се разпознава класическия G-Wagen от 2000-те години.  Между другото, табелката на скоростния лост с надпис G55 красноречиво демонстрира кой модел е в основата на тази трансформация. Единствената специфичност на местата начело е съществуването на слотове за особено съоръжение и съответните контакти на мястото до водача.

В задната част има места за слагане на опори за оръжие. И там са налични
слотове за особено съоръжение (радио оборудване), само че най-важното е съществуването на перила като в тролейбусите, с цел да може охранителите без проблем да се придвижват в салона даже по време на гонене. Между другото, седалките са извънредно скромни, може даже да се каже брутални. Явно да си защита на президента не е доста сладка работа.

 G-класата от кортежа на Путин

И най-после, не може да не се подмине наличието на покрива. От него стърчат голям брой антени за радио и клетъчна връзка. Освен това на колите от този клас е инсталирана съветската система " Тишина-7 ", която може да изключи цялата връзка в радиус от няколкостотин метра. Поради това руснаците са привикнали от време на време връзката на мобилните им телефони да се губи. Явно минава президентският конвой.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР