Australian Open, трети кръгАндрей Рубльов – Марин Чилич 5-7, 6-7(3),

...
Australian Open, трети кръгАндрей Рубльов – Марин Чилич 5-7, 6-7(3),
Коментари Харесай

Чилич шокира Рубльов и отново е осминафиналист в Мелбърн


Australian Open, трети кръг

Андрей Рубльов – Марин Чилич 5-7, 6-7(3), 6-3, 3-6

Марин Чилич сервира една от най-големите сензации от началото на тазгодишния Australian Open, елиминирайки петия подложен Андрей Рубльов в трети кръг на конкуренцията. По този метод някогашният №3 в света доближи до осминафиналите в шампионата за четвърти път в последните пет години, както и за общо осми в кариерата си.

Опонент на хърватина в идната фаза ще бъде Феликс Оже-Алиасим, който по-рано през днешния ден отстрани Даниел Еванс.

Чилич направи повече непредизвикани неточности (41-31), само че за сметка на това записа повече асове (24-17) и уинъри (55-38), както и впечатляващите 85% извоювани на първи сервис точки (52/61). Рубльов беше непогрешим при точките си за пробив (3/3), само че това не бе задоволително, защото неговият конкурент осъществя четири от осемте си брейкпойнта (50%).

Рубльов залагаше на обичаното си оръжие – форхенд от главната линия, само че Чилич бе доста добре квалифициран в отбранителен проект и противодействаше доста сполучливо на офанзивите на съперника си. Това оказа помощ на хърватина да осъществя първия пробив в мача и да поведе с 4-1. Впоследствие обаче Рубльов подвигна доста темпото и понижи броя на напредизвиканите си неточности, като това му помогне да върне пробива и да възвърне равенството, като паритетът се резервира и при 5-5.

Статуквото бе на път да се резервира, откакто Чилич поведе още веднъж, само че в дванадесетия гейм позволи равнене от 30-0. Бившият №3 в света обаче резервира хладнокръвие и пласира два доста прецизни форхенд уинъра, с които стигна до решаващия пробив и надви със 7-5 в първата част.

Във втория сет и двамата бяха безупречни на сервис и никой не съумя да стигне до опция за пробив, като това наложи изиграването на тайбрек. Той стартира чудесно за Чилич, който реализира мини-брейк и поведе с 4-1. Рубльов опита да редуцира пасива си, само че доста по-големият опит на хърватина си пролича в решаващите мигове и той удвои преднината си в мача след 7-6(3).

Чилич порпунса три брейкпойнта в самото начало на третия сет, само че все пак след това още веднъж съумя да пробие пръв и да натрупа задатък от 3-1. Ситуацията изглеждаше безнадеждна за Рубльов, само че той сподели за какво е измежду най-хубавите в света. Руснакът стартира да рискува доста повече при офанзивите си, като в това време принуждаваше съперника си непрекъснато да се движи по целия корт. Тази тактичност се оказа сполучлива и Рубльов изигра най-силния си интервал в мача, като завоюва идващите пет гейма и се наложи с 6-3.

Чилич обаче доста бързо се отърси от отрицателната за него развръзка на предходния сет и още веднъж взе самодейността. Сервисът на хърватина продължи да основава съществени проблеми на неговия конкурент, като обезпечи на първенеца на US Open за 2014 година голям брой лесни точки, които му помогнаха да натрупа стабилен задатък от 4-1.

Рубльов редуцира пасива си, след което навакса закъснение от 15-40 след две следващи непредизвикани неточности на Чилия. Хърватинът обаче не разреши на съперника си да върне пробив и завърши седмия гейм с ас, правейки доста огромна крачка към успеха. Рубльов понижи изоставането си с гейм на нула, само че Чилич още веднъж бе неопклатим на сервис и победи със 7-5, 7-6(3), 3-6, 6-3 след 2 часа и 38 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР