Australian Open, осминафиналМарин Чилич – Феликс Оже-Алиасим 6-2, 6-7(7), 2-6,

...
Australian Open, осминафиналМарин Чилич – Феликс Оже-Алиасим 6-2, 6-7(7), 2-6,
Коментари Харесай

Оже-Алиасим триумфира над Чилич в битката на поколенията


Australian Open, осминафинал

Марин Чилич – Феликс Оже-Алиасим 6-2, 6-7(7), 2-6, 6-7(4)

Феликс Оже-Алиасим доближи до трети следващ четвъртфинал на Големия шлем откакто надви над Марин Чилич на Откритото състезание на Австралия. Хърватинът завоюва първия сет, само че след това по-добрата физическа кондиция на международния №9 наклони везните в негова изгода и той се подреди измежду осемте най-хубави в Мелбърн.

Следващият конкурент на канадеца ще бъде спечелилият от дуела сред Даниил Медведев и Максим Креси.

Чилич записа повече асове (24-22) и уинъри (61-38), само че в това време броят на двойните (8-4) и непредизвиканите му неточности (60-31) също бе по-висок. Хърватинът беше непогрешим при опциите си за пробив и осъществя две от две, до момента в който Оже-Алиасим също проби на два пъти, само че от цели 15 опита (13%). В последна сметка съставният елемент, който наклони везните в интерес на канадеца, беше превъзходството му във връзка с извоюваните на ретур точки (47-29).

Двубоят стартира с гейм на нула за Оже-Алиасим, след което канадецът стигна до две следващи точки за пробив, които обаче не съумя да осъществя. Тези пропуски костваха скъпо на международния №9, защото Чилич се възползва от съмненията в играта на съперника си и съумя да реализира цялостен поврат за 3-1. Оже-Алиасим понижи резултата, само че хърватинът продължи да господства и завоюва безапелационно идващите три гейма, надделявайки с 6-2 в първата част.

Вторият протече много по-равностойно, като никой от съперниците не съумя да пробие. Оже-Алиасим стигна до брейкпойнт при 3-2, само че го пропусна след несполучлив опит за форхенд уинър по правата. При 5-4 пред канадеца се откриха три благоприятни условия за спечелването на сета, само че опитът на Чилич го измъкна от сложната обстановка. В последвалия тайбрек двамата на няколко пъти си размениха водачеството и пропуснаха по един сетбол, само че в последна сметка Оже-Алиасим надви със 7-6(7) след несполучлив ретур на Чилич и директна точка от сервис.

В третия сет хърватинът стартира да демонстрира признаци на отмалялост и Оже-Алиасим съумя да поведе с 3-1, макар че пропусна цели пет брейкпойнта в маратонския трети гейм, траял 11 минути. Чилич понижи изоставането си, само че по-късно канадецът наложи непостижимо за своя конкурент движение и загуби единствено две точки в идващите три гейма, осъществявайки цялостен поврат в мача след 6-2.

Чилич избави два следващи брейкпойнта в самото начало на четвъртата част, като това бяха единствените благоприятни условия за пробив в сета и в последна сметка се стигна до нов тайбрек. Той обаче надалеч не бе толкоз трагичен и оспорван, колкото предходния. Оже-Алиасим поведе с 3-0 и съумя да резервира тази разлика до края, като завърши мача с ас, оформайки крайното 2-6, 7-6(7), 6-2, 7-6(4) след 3 часа и 39 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР