Аушвиц-Биркенау не е снимачна площадка, пише в официална позиция на

...
Аушвиц-Биркенау не е снимачна площадка, пише в официална позиция на
Коментари Харесай

Депутат от САЩ ядоса разсърди управата на Аушвиц с клип

Аушвиц-Биркенау не е снимачна площадка, написа в публична позиция на управата на музея край южния полски град Краков, съобщи Би Би Си.

Повод за изказването стана клип, сниман от американския народен представител Крей Хнгинс. Законодателят от долната камарата на Народното събрание във Вашингтон записа клип в мястото, където гибелта са си намерили над 1 млн. души, и го пусна в международната мрежа. По едно време той е споделил: Смъртта на тези хора е повода американската войска да се трансформира в непобедима.

Изявата на американеца, определен от южния щат Луизиана, провокира остра реакция от страна на мениджмънта на мемориала. "Такива думи са неприемливи. Освен това, Аушвиц-Билкенау несъмнено не е снимачна площадка, обявиха от управата. По-късно клипът бе свален, а създателят му не бе открит за коментар, добави английската медия.

Това не е първият гаф на депутата. Той малко след офанзивата на Лондонския мост през юни 2017 година съобщи, че християнският свят е във война с исляма. "Радикалните мюсюлмани би трябвало да бъдат отстрелвани като дивеч ", сподели тогава Хигинс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР