Аудиозапис на предполагаем разговор между милиардера Роман Троценко и негов

...
Аудиозапис на предполагаем разговор между милиардера Роман Троценко и негов
Коментари Харесай

Втори теч на разговори между олигарси за бъдещето на Русия скандализира обществото

Аудиозапис на хипотетичен диалог сред милиардера Роман Троценко и негов прочут (който може да е предприемачът Николай Матушевски) беше оповестен в общественото пространство. В диалога двамата събеседници подлагат на критика управляващите в Русия, както и персонално президента Владимир Путин. Това е вторият частен диалог сред членове на съветския хайлайф, който изтича в границите на последния месец.

Линк към файла по е-поща е получен от публицистите от „ Система “ – проверяващ план на „ Настоящо време “ и „ Радио Свобода “.

Троценко заема 38-о място в листата на съветските милиардери на Forbes Русия. Бизнесменът е някогашен президент на Обединената корабостроителна компания и консултант на президента на „ Роснефт “ Игор Сечин. Матушевски е основател на московската дизайнерска къща „ Флакон “ и съгласно „ Система “ е дълготраен другар на Троценко.

Двамата мъже, които взаимно се обръщат с имената Рома и Коля, първоначално разискват Бали и живота на острова. „ Напоследък ми е мъчно в Русия, разбрах, че нещо не е наред, няма смисъл да вървя там “, споделя по-специално Коля, а събеседникът му се съгласява с тази теза.

„ Това е вярното нещо (развиване на бизнес в Индонезия, бел.ред.), не е нужно да си спомняме какво беше в Русия. Това към този момент го няма и няма да се върне “, споделя единият мъж, а Рома утвърждава концепцията и отбелязва, че в Индонезия „ всичко ще нарасне 10 пъти за 10 години, до момента в който в Русия ще намалее на половина. “

Към края на диалога двамата минават към разискване на войната и обстановката в Русия. „ За страдание, Русия, която толкоз откровено обичаме, се оказа в лапите на някакви задници, ***. които изповядват, ***, някакви странни хрумвания, ***, от XIX век. Това не може да приключи добре, ще приключи в пъкъла, ***. Хората ще се избиват по улиците на Москва “, споделя Рома. Въпреки че Коля се пробва да отклони диалога към здравословното хранене и вегетарианството, така скоро се връща към политиката и споделя, че неотдавна гледал видеоклип със сглобка от новогодишни поздравления от президенти – „ като се стартира от Елцин до последния – „ този глупак не е пред елхата, както е всекидневно, а пред военните “.

„ Как може да живее и да се развива страна, в която единствената идеология е печеленето на пари и запазването на властта на една група хора – споделя мъжът, за който се твърди, че е Троценко. „ Не съществува разбиране „ оттатък “. Те ще си отидат в някакъв миг и няма да оставят нищо след себе си. Всичко ще бъде една изгорена пустиня. “

„ Рома “ поучава „ Коля “ през 2023 година да „ изведе всички свои близки, да изведе парите си – всичко, което ти е належащо “.

Според обявата на „ Система “ Троценко е удостоверил пред плана, че познава Матушевски, само че твърди, че не е разговарял с него повече от година. Познат на Троценко свидетелства обаче, че гласът не е негов, което допуска, че записът може да е изфабрикуван от съперници.

Журналистите се свързват с Матушевски. Той съобщи, че „ този диалог не се е състоял “ и че за финален път е общувал с Троценко през 2022 година, само че в никакъв случай не са обсъждали политиката. „ Мисля, че това е фалшификат или нечия глупава смешка благодарение на AI “, споделя Матушевски.

Какво може да се научи от следващия изминал диалог сред членове на съветския хайлайф

Вторият запис надали ще се популяризира вирусно както стана с хипотетичния диалог сред някогашния губернатор Фархад Ахметов и продуцента Йосиф Пригожин, само че новите жертви на „ теча “ или постановката слагат същите диагнози.

Събеседниците са единомислещи, че властта в страната е завзета от група не изключително умни хора, чиято съществена идеология е да усвояват бюджети и да се задържат на тази власт колкото се може по-дълго. Така че в подтекста на изолацията и западните наказания те не виждат никакви вероятности за Русия през идващото десетилетие.

Както и при диалога на Ахмедов с Пригожин, актуалната обява надали е опит за някакво разделяне на съветския хайлайф. Тя по-скоро цели да покаже същинските му настроения на фона на заявената от всички преданост към Владимир Путин.

Новият запис е забавен във връзка с това какви „ прозорци на благоприятни условия “ вижда огромният бизнес в продължителната война. Ако 2022 година е била просто злополука, то през 2023 година, ако някой не е схванал нещо от предходната година, те виждат време, когато могат да изнесат фамилията, активите и парите си от Русия и да се опитат да стартират нещо ново някъде другаде. В Индонезия, да вземем за пример.

Събеседниците са единомислещи, че след изборите през 2024 година винтовете в Русия ще бъдат затегнати и може да се окаже прекомерно късно за евакуация. От април 2023 година е мъчно да си представим какви други гайки могат да бъдат затегнати в Русия, само че в Кремъл и в Съвета за сигурност седят изобретателни хора, тъй че, несъмнено, можем да чакаме утежняване на обстановката.

Това е втори случай на теч на подобен диалог.

Опроверженията на мотив за изкуствен интелект, който е генерирал диалога, към този момент бяха дадени от хипотетичните участници в диалога.

В началото на март в интернет се появи записан диалог сред хипотетично съветския музикален продуцент Йосиф Пригожин и някогашния член на Съвета на федерацията и милиардер Фархад Ахмедов. В аудиозаписа, за който стана известно едвам към края на месеца, събеседниците остро подлагат на критика съветското управление за войната против Украйна.

По-специално Пригожин на записа споделя слуха, че „ Игор Иванович, Сергей Викторович и Золотов “ сякаш са се обединили и „ упрекват за всичко “ съветския министър на защитата Сергей Шойгу, наричайки го [недоносче] зад тила му.

„ Те са най- *** хората. Мнението ми е просто: те се държат като крале, като богове, ***. Те са прецакани същества… Не мога да кажа нищо положително за тях. Те са мърша, *** “, продължава гласът, за който се счита, че принадлежи на 53-годишния продуцент Пригожин.

Събеседникът на Пригожин, както излиза наяве от диалога им, е бил в Баку по това време и също е сериозен към протичащото се в Русия: „ Те прецакаха обстановката. Те прецакаха страната. Те прецакаха всичко. Те прецакаха всичко “.

След публикуването на този запис Йосиф Пригожин първо назова оповестения аудиозапис „ подправена вест “, а по-късно го назова „ симбиоза от изречени изречения и такива, генерирани от изкуствен интелект “. Ахмедов по този начин и не разяснява публикуването на диалога.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР