Audi и Huawei искат да завладеят процъфтяващия пазар на автономни

...
Audi и Huawei искат да завладеят процъфтяващия пазар на автономни
Коментари Харесай

Audi и Huawei ще разработват заедно автономни коли в Китай



 Audi и Huawei ще създават дружно самостоятелни коли в Китай



Audi и Huawei желаят да завладеят процъфтяващия пазар на самостоятелни коли в Китай. Двете компании подписаха партньорство, което ще им разреши да създават дружно технология за самостоятелни коли от равнище 4. Макар че към този момент не са известни повече детайлности за съдействието, от Huawei демонстрираха първообраз Q7 SUV, който разполага с мобилен център за данни, комбиниращ нужната изчислителна мощ за самостоятелност с камери и датчици.

Audi и Huawei подписаха меморандум за съгласие през юли и от септември организират проби. Очаква се през 2019 Audi да сътвори развоен център в Китай.

Audi нямаха необикновен избор, защото Китай слага строги ограничавания върху разрешенията за тестване на самостоятелни коли, в това число за картите – страната счита притежанието на подробни карти от чужденци като опасност за сигурността. Марки като Mercedes-Benz имат партньорство с Baidu и други локални организации, с цел да избегнат сходни регулационни проблеми и започват работа относително бързо. Ако Audi не си сътрудничат с Huawei, то компанията рискува да изостане от съперниците си или да пропусне цялостен един пазар.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР