АТП вече официално публикува новата си ранглиста, която на практика

...
АТП вече официално публикува новата си ранглиста, която на практика
Коментари Харесай

Историята е пренаписана, Григор Димитров е №3 в света

АТП към този момент публично разгласява новата си класация, която на процедура ще бъде същата докрая на 2017-а година. И в нея за първи път в историята българин участва под №3 - Григор Димитров.

 Световна тенис класация мъже
Световна тенис класация мъже

Вижте класирането на най-хубавите

Преди два месеца след отпадането на Гришо на US Open от руснака Андрей Рубльов мястото на българина в Топ 10 изглеждаше под опасност. Но пристигнаха шампионатите в края на годината, същите от които стартира възхода на хасковлията през 2017-а.

С извънредно тъкмо систематизиране на силите и форма във възходяща последователност се стигна до лондонския успех. В този интервал Димитров завоюва 14 мача и загуби 4, 2 от които от Рафаел Надал.


" Златната " година на Григор Димитров

Вижте всички резултати на българина през 2017-а година

Това му обезпечи третото място в света. И следващата година към този момент ще бъде измежду най-високо поставените. Неучастие на Рафаел Надал или Роджър Федерер ще го слага на един от двата върха на схемата на всеки шампионат.

Александър Лазов продължава да е втора ракета на България. Той заема №359 с 119 точки. Димитър Кузманов-Мико му диша в гърба и е на 11 точки зад него и 32 позиции.

 Снимка 291516
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР