Атомстройекспорт, на практика, са заявили на много места по света,

...
Атомстройекспорт, на практика, са заявили на много места по света,
Коментари Харесай

В. Начев: Експлоатационният срок на VI блок трябва да бъде удължен и да се съгласим, че с това са нашите възможности

Атомстройекспорт, на процедура, са декларирали на доста места по света, че биха взели участие взаимно с локални компании и съответната страна в построяването на енергоценрали, само че изказването на " Росатом " не значи нищо, защото България, по думите на отрасловия ѝ министър, няма да взе участие в построяването на АЕЦ " Белене ":Това сподели за  предаването " Нещо повече " по " Хоризонт " енергийният специалист Васко Начев 

Оттук към този момент си вършим заключения, че всички тези  мними вложители, които някои настояват че се появяват, че ги има и чакат надали не на границата единствено някой да даде знак да влезнат и да стартират, са извънредно несериозни изказвания, тъй като, без присъединяване на страната, смятайте, че нито една компания няма да тръгне да строи сама едно такова оборудване. 
Начев изрази мнение, че с ограниченията за стопанисване на " се изчерпва интензивността до този миг по отношение на оборудването ".  Прогнозите на учените от Българска академия на науките за предстоящ недостиг на мощности след 20 години той разяснява по този начин:При този динамизъм, който царува в световен аспект, мисля че е извънредно несериозно някой да дръзва да прави такива изказвания. Разбира се, далечния небосвод смъква отговорността, размива във времето... Все отново Българска академия на науките получиха 2 милиона лв. за правенето на този отчет и под някаква форма би трябвало да оправдаят тези средства под някаква форма с едно задълбочено проучване.  Доколкото знам, 10 разновидността са създадени в отчета. По мотив удължаването на лиценза на V блок на АЕЦ " Козлодуй ", специалистът посочи, че няма информации за VI.Някои специалисти побързаха " да изключат " доста от мощностите за да покажат какъв брой доста е нужна АЕЦ " Белене ". Разбира се, това са извънредно несъответстващи постановки, които се изричат. Това е нещото, което би трябвало да бъде направено - освен Пети, а Шести блок също би трябвало да бъде квалифициран за удължение периода на употреба. В това нещо ние би трябвало да се съгласим, че потреблението на атомна сила за мирни цели, в тази ситуация като електроцентрала, с това се изчерпват нашите благоприятни условия. Към днешна дата някой да си мисли, че нова централа би била ефикасна, без значение какъв ще е резултата към 2035 година, е извънредно несериозно.  Проектът " Белене " може да генерира единствено разноски. Като приходна част, той е жертван. Реализирането на към този момент поръчаното съоръжение отвън България той дефинира като " доста мъчно ", защото " нещата се свиват в тази посока ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР