Aтмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца

...
Aтмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца
Коментари Харесай

Астрономическата зима настъпва с кошмарно време

Aтмосферното налягане ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца и денем ще продължи да се намалява. Утре в 6 часа и 19 мин. стартира астрономическата зима, оповестява "Монитор ".

През нощта ще бъде най-вече облачно, само че от запад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Само на обособени места ще превали едва. Ще духа юг-югозападен вятър и минималните температури ще са високи, преобладаващите ще бъдат сред 6 и 11 градуса.

Утре след краткотрайното скъсване и понижение на облачността, още преди обяд от запад тя още веднъж ще стартира да се усилва. След обяд ще стартират и превалявания, в началото в Западна България, а през нощта против понеделник и в Източна.

По-значителни количества се чакат в югозападните региони. Ще продължи да духа юг-югозападен вятър, в Източна България и северно от планините сдържан и мощен и ще бъде доста по-топло от нормалното.

Максималните температури ще бъдат сред 13 и 18 градуса, в обособени региони и по-високи. По-ниски до 9-10 градуса ще останат единствено в крайните западни региони на Дунавската низина, където ще е съвсем безшумно, през по-голямата част от деня и с мъгла.

Над Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове облачността ще се усили и през нощта против понеделник ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Ще бъде облачно, основно след обяд с дъжд от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, само че през нощта против понеделник границата сред дъжда и снега ще стартира да се намалява. Максимална температура на 1200 метра - към 10 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.

В понеделник и вторник времето ще бъде много динамично. В понеделник сутринта към момента в доста региони в Източна България ще вали дъжд и вятърът ще бъде южен, а температурите - високи, до 12-14 градуса. С сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, ще стартира да нахлува относително леден въздух, който до вечерта в понеделник ще обхване страната. Температурите ще са с доста дребен денонощен ход.

Със захлаждането, по-късно денем в понеделник, във високите котловинни полета и в западната част на Предбалкана, ще превали сняг. Във вторник ще остане прохладно и относително студено. Само на обособени места ще има слаби валежи от дъжд, в планините и планинските региони - от сняг. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 0 и 5 градуса, оптимални - сред 4 и 9 градуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР