Атмосферната циркулация в следващите няколко дни ще предполага прохладно време

...
Атмосферната циркулация в следващите няколко дни ще предполага прохладно време
Коментари Харесай

Неустойчиво и дъждовно ще е времето до 20 май

Атмосферната циркулация в идващите няколко дни ще допуска ветровито време с напоителни пролетни дъждове. Обширният антициклон над Русия ще продължи да тласка леден въздух към Балканите и температурите мъчно ще прескачат нормалните за сезона.



В понеделник ще посрещнем изгрева с раздрана облачност, която в хода на деня ще се усилва. Около обяд температурите ще доближат максимума си – сред 20 и 25 градуса. В часовете следобяд и вечерта по преминаващия леден фронт ще се оформят гръмотевични облаци с временен, краткотрайно натоварен дъжд. Процесите ще са по-мощни в централните и западните региони на страната – гръмотевичната интензивност там ще е на повече места с риск от градушки.



Във вторник преваляванията ще продължат в югозападните региони и Родопите. Ще захладнее и дневните температури ще доближават 15-16 градуса. От сряда до петък ще остане преобладаващо облачно, с по-оскъдни и спокойни пролетни превалявания без гръмотевици, най-вече в западната половина на страната. Около края на работната седмица и началото на почивните дни облачността ще се раздира с повече слънце. Дневните температури ще се покачат с няколко градуса.

В средата на май още веднъж следва интервал с по-неустойчива атмосферна циркулация около прекосяването на серия атмосферни разстройства – ще има превалявания с гръмотевични стихии и градушки. Температурите обаче ще са по-високи с чувство за топло време. Около 19-20 май слънцето ще надвива, ще е осезаемо топло, а вероятността за дъжд – по-малка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР