Атлетико Мадрид спечели с 1:0 традиционно трудното гостуване на Атлетик

...
Атлетико Мадрид спечели с 1:0 традиционно трудното гостуване на Атлетик
Коментари Харесай

Атлетико превзе Сан Мамес

Атлетико Мадрид завоюва с 1:0 обичайно сложното посещение на Атлетик Билбао и реализира трета поредна победа в Ла Лига. Антоан Гризман вкара единствения гол в 47-ата минута след пас на Алваро Мората. " Дюшекчиите " изпревариха днешния си противник и към този момент са на трето място в класирането, като изостават с три точки от Барселона и Реал Мадрид преди утрешното Ел Класико. 

Мадридчани бяха по-организираният тим и справедливо стигнаха до триумфа, въпреки и с единствения си прецизен удар в мача. Лошата вест за тях е травмата на Ян Облак, който беше наложително сменен в средата на втората част. Атлетик позволи едвам втора загуба през сезона и остана на четвърта позиция в подреждането.

Атлетико не ликува в нито една от предходните си 4 визити на " Сан Мамес ", само че прекъсна отрицателната наклонност. Диего Симеоне пък продължава да няма загуба от наставника на " лъвовете " Ернесто Валверде. Домакините не се възползваха от преимуществото да се готвят цяла седмица за дуела с " дюшекчиите ", които в сряда направиха нулево тъждество с Брюж в Шампионската лига и усложниха задачата си за класиране на осминафиналите.

За Атлетик отсъстваха осъденият Андер Ерера и контузеният Юри Берчиче. Атаката на баските поведе Иняки Уилямс, подкрепян от Алекс Беренгер, Икер Муниан и Нико Уилямс. В средата на терена до Ойхан Сансет стартира Микел Весга, който беше предпочетен пред Дани Гарсия. Като двойка централни бранители действаха Иниго Мартинес и Йерай Алварес.

Жоа Феликс още веднъж не започва за Атлетико Мадрид. Саул Нигес и Анхел Корея също останаха на пейката, а в предни позиции Симеоне гласоподава доверие на Антоан Гризман и Алваро Мората. Коке, Жофри Кондогбия, Родриго де Паул и Тома Льомар оформиха халфовата линия, а четиримата бранители пред Ян Облак бяха Науел Молина, Стефан Савич, Хосе Хименес и Рейнилдо Мандава.

Агресивното начало на Атлетико стъписа домакините, които единствено до 10-ата минута позволиха три груби неточности в отбрана, само че нито една от тях не се оказа съдбовна. В първия случай Иниго Лекуе се намеси и мазета топката пред връхлитащия Мората, след пък това Гризман се подхлъзна, а Льомар стреля над вратата, с цел да се стигне и до най-спорната обстановка в дуела. След дълъг пас от личната половина Мората лиши топката от Йерай Алварес, финтира Унай Симон и означи от дребен ъгъл. Попадението на испанския национал обаче беше анулирано поради нарушаване. Телевизионните повторения не демонстрираха ясно дали има контакт сред Алварес и преследващия го Мората.

Домакините имаха единствено едно чисто състояние преди почивката, само че Иняки Уилямс пропусна с глава от няколко метра. Баските мъчно се справяха с пресата на Атлетико в средата на терена и офанзивните им футболисти не можеха да употребяват скоростта си. След бурното начало мадридчани също не съумяха да сътворят нещо по-интересно в офанзива и почивката закономерно пристигна при нулево тъждество. 

Атлетико доминираше и при започване на втората част. Този път обаче " лос колчонерос " използваха още първата разкрила се опция за гол и излязоха напред в резултата. Мората влезе в наказателното поле и майсторски откри Гризман, който с удар в близкия ъгъл направи беззащитен Унай Симон. Французинът не се беше разписвал от повече от месец.

След гола обстановката на терена се изнерви. Беренгер нападна остро Облак при едно центриране и вратарят на Атлетико падна неприятно на рамото си. Той остана в игра още известно време, само че в 68-ата минута беше сменен от Иво Гърбич. Около промяната се загуби доста време, а Облак получи жълт картон. Саул и Анхел Кореа също се появиха за гостите, а в състава на Валверде Раул Гарсия влезе на мястото на разочаровалия Муниаин.

В края на дуела домакините съумяха да притиснат противника и пред Гърбич имаше няколко напрегнати епизода. Вратарят на Атлетико обаче сподели класа, като избави рисков удар на Раул Гарсия. В 88-ата минута съдията Фигероа Васкес даде дузпа за баските за игра с ръка в наказателното поле. Ситуацията беше прегледана с ВАР и реферът анулира решението си, тъй като топката в действителност се удари в главата на Рейнилдо. 

При една от контрите на Атлетико Аксел Витсел опита да завоюва дузпа, само че вместо това получи жълт картон. В добавеното време домакините проведоха една от най-хубавите си офанзиви, само че сърцатият Рейнилдо застана на пътя на топката и я мазета малко пред голлинията. Срещата продължи цели 100 минути, само че мадридчани устояха и си потеглиха с доста скъпи три точки от Катедралата.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР